Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής - Απόντες Μιχαλολιάκος και ηγετικά στελέχη

Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής -  Απόντες Μιχαλολιάκος και ηγετικά στελέχη
Σε κλοιό ο Κορυδαλλός, σε εξέλιξη κινητοποιήσεις
(upd2) Διεκόπη για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης. 
Η συνεδρίαση άρχισε σήμερα 09:30 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη με πολιτικές διαστάσεις μετά την μεταπολίτευση, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Η δίκη άρχισε χωρίς την παρουσία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και στελεχών της Χρυσής Αυγής που είναι κατηγορούμενοι.
Συνολικά από τους 69 κατηγορούμενους, στην αίθουσα του δικαστηρίου εμφανίστηκαν οι 44.
Από τους βουλευτές στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται μόνο ο Αρτέμης Ματθαιοπουλος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπουκουρας.
Οι υπόλοιποι θα εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους.
Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν έχει δικηγόρο.
Κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων, δηλώθηκε στο δικαστήριο ότι ένας εξ αυτών, ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει.
Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει ήδη καταδικαστεί για εμπρησμό σε μπαρ αλλοδαπού, στον 'Αγιο Παντελεήμονα, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο και το δικαστήριο αναμένεται να του διορίσει αυτεπαγγέλτως.
Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, είναι ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης.
Στο δικαστήριο έχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα.
Οι εφέτες καλούνται να λάβουν μία ιστορικής σημασίας απόφαση και να κρίνουν αν η Χρυσή Αυγή είναι ένας ναζιστικού τύπου σχηματισμός υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.
Η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία - και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος- είναι υπόλογη για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Κάποιοι εκ των πρώην και νυν βουλευτών, που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι αντιμέτωποι και με άλλες κατηγορίες που αφορούν κυρίως παραβάσεις το νόμου περί όπλων.
Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί ενώ σημειώνεται πως κλειστά θα είναι τα σχολεία αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού.
Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν.
Εν τω μεταξύ, έξω από τις φυλακές έχει συγκεντρωθεί ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής ενώ σε εξέλιξη είναι πορεία αντεξουσιαστών από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό» συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορυδαλλού, εργαζόμενοι και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά και ακολούθως θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών.
Παράλληλα αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής).
Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων.
Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να γίνει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αίτημα του δήμου Κορυδαλλού να διεξαχθεί εκτός δήμου η δίκη της ΧΑ

Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού,όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προσήλθαν πριν απο λίγο ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τους δυο συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Πρόκειται να καταθέσουν αίτημα απο κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις.
«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική» πρόσθεσε, και εκτίμησε ότι το δικαστήριο θα λάβει θετικά υπόψη του το σχετικό αίτημα του δήμου.

(πρώτη ενημέρωση 20 Απριλίου 08:46)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης