Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρυξέλλες: Υπάρχει πρόοδος, αλλά οι διαφωνίες με την Ελλάδα παραμένουν

Βρυξέλλες: Υπάρχει πρόοδος, αλλά οι διαφωνίες με την Ελλάδα παραμένουν
Δεν θα υπάρξει συμφωνία έως τις 30 Απριλίου τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές
Την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αλλά και την ύπαρξη αρκετών «κενών» επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, κατόπιν της συνεδρίασης του Euro Working Group.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αξιωματούχοι της Κομισιόν υπογραμμίζουν πως «οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές έχουν εισέλθει σε καλό δρόμο».
Ωστόσο, καθιστούν σαφές πως «η απόσταση συνεχίζει να είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν».
Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές διεξήχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας και ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις εντάθηκαν και έγιναν πιο ουσιαστικές.
Συνεχίζοντας, αναφέρουν πως παρά την εντατικοποίηση των συνομιλιών τις τελευταίες ημέρες, δεν θεωρείται ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Απριλίου για επίτευξη συμφωνίας, όπως ορίζει η δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ενόψει του Eurogroup της Παρασκευής, οι ευρωπαϊκές πηγές διατείνουν πως «οι υπουργοί θα αποτιμήσουν την κατάσταση, η οποία είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα ζητήσουν επιτάχυνση και μεγαλύτερη συγκεκριμενοποίηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης