Τελευταία Νέα
Πολιτική

Zapatero (πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας): Οι Ευρωπαίοι δεν… τρέμουν όταν βλέπουν τον Βαρουφάκη

Zapatero (πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας): Οι Ευρωπαίοι δεν… τρέμουν όταν βλέπουν τον Βαρουφάκη
«Η Δημοκρατία θα αλλάξει τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι εκείνος τη Δημοκρατία»
Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης εξήρε ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, José Luis Rodríguez Zapatero, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Μαδρίτη.
Ειδικότερα, ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «είναι μονόδρομος η Ελλάδα να υπογράψει μία συμφωνία», καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να «βάλει πάνω από τον κόμμα, τη χώρα».
«Η Δημοκρατία θα αλλάξει τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι εκείνος τη Δημοκρατία» σημείωσε με νόημα.
Παράλληλα, εξήγησε πως οι Ευρωπαίοι δεν φοβούνται την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως γλαφυρά ανέλυσε «δεν νομίζω ότι τρέμουν τα χέρια των Ευρωπαίων μπροστά στον Βαρουφάκη».
Εκτός του Rodríguez Zapatero, ο πρόεδρος του Ποταμιού συναντήθηκε και με στελέχη του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερο να καταλάβουμε την κυβερνητική πολιτική παρότι είμαστε διατεθειμένοι να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες. Θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Τσίπρας ότι κι εμείς είμαστε μακριά από τη Μέρκελ αλλά πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να οικοδομήσουμε μια άλλη Ευρώπη. Τα σοσιαλιστικά κόμματα απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν μπορούν να κατανοήσουν την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική του και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να κινηθεί έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο» διαμήνυσε στο περιθώριο των επαφών, η πρώην υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Carme Chacón.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης