Τελευταία Νέα
Πολιτική

Marc: Απόλυτος κυρίαρχος ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται15% έναντι της ΝΔ – Ναι σε συμφωνία όχι σε ρήξη λένε οι πολίτες

tags :
Marc: Απόλυτος κυρίαρχος ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται15% έναντι της ΝΔ – Ναι σε συμφωνία όχι σε ρήξη λένε οι πολίτες
Κατά του δημοψηφίσματος ή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της μέτρησης της Marc, η οποία έγινε για λογαριασμό του Alpha, και σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 14,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ.
Βάσει της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 35,6% έναντι 20,8% της ΝΔ.
Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 2,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5% και το ΚΙΔΗΣΟ με 1,4%.
Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψήφιζε το 3,8% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7%.
Πέρα όμως από την επιβεβαίωση της πολιτικής κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται πως εδώ και τρεις μήνες «παίζει» χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, καθίσταται εξίσου σαφές ότι μειώνονται οι προσδοκίες από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 52,4% των πολιτών κρίνει «θετικά» και «μάλλον θετικά» την πορεία της κυβέρνησης το 52,4%, όταν στις 18 Μαρτίου το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 59,8%.
Επίσης, «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» την κρίνει το 44,9%, έναντι 37,7% που ήταν στις 18 Μαρτίου, ενώ στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 50,5% των ερωτηθέντων έναντι 59,8% στην δημοσκόπηση της 13ης Φεβρουαρίου και «όχι» και «μάλλον όχι» απαντά το 48,2% έναντι 38,8% στις 13 Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η ανησυχία των πολιτών (στο 50% από 22% που ήταν στις 13 Φεβρουαρίου) ενώ ελπίδα για κάτι καλύτερο αισθάνεται το 39,7% των ερωτηθέντων από 65,2% που ήταν στις 13 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, και στο ερώτημα αν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το αμέσως επόμενο διάστημα, το 56,8% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» έναντι μόλις 37,7% που ήταν στη δημοσκόπηση της 13ης Φεβρουαρίου και το 38,8% απαντά «όχι» έναντι 55,7% στη δημοσκόπηση της 13ης Φεβρουαρίου.
Σαφές μήνυμα όμως στέλνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.
Υπέρ του συμβιβασμού τάσσεται το 65,1% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ της ρήξης το 31%.
Υπέρ δημοψηφίσματος τάσσεται το 37,3% των ερωτηθέντων και κατά το 58,1%, ενώ στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε σε περίπτωση δημοψηφίσματος, το 54,2% των ερωτηθέντων απαντά «χρηματοδότηση με μνημονιακά μέτρα» και το 37% «ρήξη και χρεοκοπία».
Παράλληλα για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η προτίμηση των Ελλήνων υπέρ του ευρώ.
Το 65,4% τάσσεται υπέρ του ευρώ και το 27,3% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Είναι φανερό ότι οι πολίτες προκρίνουν την ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας και ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχουν καταστήσει απόλυτο πολιτικό κυρίαρχο, να προχωρήσει σε συμφωνία και όχι σε ρήξη με τους δανειστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης