Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kerry (ΗΠΑ): Στήριξη για την επανένωση της Κύπρου – Πρόθυμη για την παροχή βοήθειας η Ουάσιγκτον

Kerry (ΗΠΑ): Στήριξη για την επανένωση της Κύπρου – Πρόθυμη για την παροχή βοήθειας η Ουάσιγκτον
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισήμανε τη στήριξή του για την επίτευξη μία δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας
Την πρόθεση των ΗΠΑ να συνεισφέρουν στη επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, John Kerry.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον νεοεκλεγέντα ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Mustafa Akinci, ο J. Kerry επανέλαβε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες στοχεύουν στην επανένωση της Κύπρου.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να συνεισφέρουν στις διαπραγματευτικές προσπάθειες.
Την ίδια στιγμή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισήμανε τη στήριξή του για την επίτευξη μία δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας, στα πλαίσια μία διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εκλογή του μετριοπαθούς Mustafa Akinci έχει αναπτερώσει τις ελπίδες για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Νωρίτερα, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επισήμανε πως «υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία, ένα παράθυρο ανοικτό, για επίλυση του Κυπριακού».
Οι δηλώσεις του Mustafa Akıncı πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της γνωριμίας με το νέο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των Τουρκοκυπρίων Özdil Nami , ο οποίος μέχρι πρότινος διατελούσε χρέη υπουργού Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Özdil Nami είναι «εκλεκτός» της ΄Αγκυρας καθώς «ο Ergogan πέρασε την γραμμή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης