Τελευταία Νέα
Πολιτική

Balibar (Γάλλος φιλόσοφος): Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τεράστια ελπίδα και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη

tags :
Balibar (Γάλλος φιλόσοφος): Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τεράστια ελπίδα και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη
Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι υπερασπίζεται το έθνος χωρίς αντιευρωπαϊκές και ξενοφοβικές θέσεις τόνισε ο Γάλλος φιλόσοφος
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τεράστια ελπίδα και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη διατύπωσε ο Γάλλος φιλόσοφος, Etienne Balibar.
«H πολιτική σας είναι για μας, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν μια άλλη Ευρώπη, μια πηγή θεμελιώδους ελπίδας» τόνισε ο Balibar κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Ο Balibar, ένας από τους γνωστότερους φιλοσόφους (αλλά και πολιτικός αγωνιστής) της Γαλλίας, συγγραφέας πολλών βιβλίων και καθηγητής Πανεπιστημίων της Γαλλίας και των ΗΠΑ-  κατήγγειλε τους θεσμούς ότι θέλουν να οδηγήσουν σε αποτυχία την «ελληνική απόπειρα δημοκρατίας» και σε συνθηκολόγηση τον ΣΥΡΙΖΑ, και να το κάνουν γρήγορα, για να μη γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ιδίως για τους Ισπανούς.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τεράστια ελπίδα και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη.
Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι υπερασπίζεται το έθνος, χωρίς να υιοθετεί αντιευρωπαϊκές ή ξενοφοβικές θέσεις» τόνισε ο Balibar, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη για την Ευρώπη να ξαναδημιουργήσει την πολιτική μέσα από την κρίση.
«Ας μην "μασήσουμε" τις κριτικές μας και τις συζητήσεις μας, να υποστηρίξουμε όμως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» τόνισε ο Balibar, που χαρακτήρισε «δύσκολη, σε καμιά περίπτωση όμως απελπιστική» την κατάσταση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης