Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής – Πρόταση για διεξαγωγή των συνεδριάσεων τα Σάββατα

Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής – Πρόταση για διεξαγωγή των συνεδριάσεων τα Σάββατα
Απούσα και σήμερα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα του δικαστηρίου
(upd2) Για τις 12 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής με την εισαγγελέα της έδρας να καταθέτει πρόταση για τη διεξαγωγή της δίκης τα Σάββατα προκειμένου να μη διαταράσσεται η λειτουργία της πόλης.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, στο επίκεντρο βρέθηκε το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών.
Με την έναρξη της δίκης, ο κατηγορούμενος Ιωάννης-Βασίλειος Κομιάνος δήλωσε ότι παραιτήθηκε ο συνήγορός του και ζήτησε από την πρόεδρο να του διορίσει το δικαστήριο νέο δικηγόρο ενώ ουτεπάγγελτα διορισθείς συνήγορος που είχε οριστεί δικηγόρος κατηγορούμενου στην πρώτη ημέρα της δίκης, ζήτησε διακοπή της διαδικασίας για να ενημερωθεί για την δικογραφία.
Με την επανέναρξη της διαδικασίας, λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, ο Γιώργος Μαραγκός, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα ζήτησε να δηλώσουν στο δικαστήριο όλοι όσοι από τους κατηγορουμένους δεν έχουν συνήγορο, ώστε το δικαστήριο να ορίσει σήμερα συνηγόρους και να μην υπάρξουν άλλες διακοπές.
Το αίτημα υποστήριξαν και άλλοι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής.
Παράλληλα ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης έθεσε το αίτημα της διεξαγωγής της δίκης σε άλλο χώρο. Το αίτημα αυτό υποστήριξαν και άλλοι συνήγοροι, καθώς και ο δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο είπε πώς δίπλα από τις φυλακές υπάρχουν σχολεία και σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι εξετάσεις.
Όπως ανέφερε, αν δεν μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο, περίπου 400 παιδιά από τον Κορυδαλλό θα πρέπει να πάνε σε Κερατσίνι και Νίκαια για να εξεταστούν.
 Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξει προσφυγή κατά του κύρους των εξετάσεων.
Τη διεξαγωγή της δίκης σε άλλο χώρο ζήτησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση υπό τις δεδομένες συνθήκες ώστε να εξασφαλιστεί η δημοσιότητα της δίκης, καθώς, όπως είπε, οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Σε αυτό το σημείο η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να συνεδριάσει το Σάββατο προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τα σχολεία και τις εξετάσεις των μαθητών.


Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:
Με την εξέταση του αιτήματος του δήμου Κορυδαλλού και της αντιπεριφέρειας Πειραιά για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα, η ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού, με την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής να είναι και πάλι απούσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Σημειώνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού που οδήγησε το υπουργείο Παιδείας να μεταφέρει σε γειτονικούς δήμους τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχει προκαλέσει την αντίδραση γονιών και μαθητών της περιοχής.
«Οι μαθητές του Κορυδαλλού "εξορίζονται" από τα σχολεία τους, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου [Δικαιοσύνης] να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών» δηλώνει ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης.
Τα σχολεία της περιοχής θα μείνουν και σήμερα κλειστά, όπως και οι υπηρεσίες του δήμου, ενώ προγραμματίζονται νέα συλλαλητήρια, με κεντρικό αυτό που οργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού έξω από το δημαρχείο.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τις φυλακές.
Σε κινητοποιήσεις προχωρά και η ΑΔΕΔΥ, η οποία τονίζει ότι το συλλαλητήριο της 20ης Απριλίου, στην οποία συμμετείχαν συνδικάτα και αντιφασιστικές οργανώσεις «απομόνωσε τους φασίστες και ανέδειξε την απαίτηση για καταδίκη τους».
«Στις 7 Μάη συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη.
Η κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των συνδικάτων και των αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων απομόνωσε τους φασίστες και ανέδειξε την απαίτηση για την καταδίκη τους.
Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί, που εμφανίζεται με την προβιά του "πολιτικού κόμματος" και να θέσει τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας τους.
Στις 7 Μάη θα κριθεί η δυνατότητα πλήρους παρουσίας στην εκδίκαση της υπόθεσης των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που υπερασπίζονται τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.
Πρέπει να ακουστεί η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος.  
Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.
Εν τω μεταξύ, απούσα είναι και σήμερα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Από τους κατηγορούμενους πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο εμφανίστηκαν σήμερα οι Μιχαήλ Αρβανίτης, Ευστάθιος Μπούκουρας και Αντώνης Γρέγος.
Παρών είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του πυρήνα Νίκαιας- Περάματος της ΧΑ.
Η απουσία της πλειοψηφίας των στελεχών της ηγετικής ομάδας θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια αποστασιοποίησής τους από τη δίκη και το βαρύ κατηγορητήριο.

(πρώτη ενημέρωση 7 Μαίου 08:35)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης