Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις - Λύση εντός ευρώ

tags :
Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις - Λύση εντός ευρώ
"Η κυβέρνηση σε καμιά στιγμή δεν θα ρισκάρει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει δόσεις"
Προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις έδωσε για ακόμη μία φορά ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Βήμα FM», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «η κυβέρνηση σε καμιά στιγμή δεν θα ρισκάρει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει δόσεις. Η κυβέρνηση, όμως, από την αρχή πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις και στο εσωτερικό και το εξωτερικό, χωρίς πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αυτό είναι γνωστό πια, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ άπειρον. ΄Αρα η πίεση αυτή την στιγμή είναι και προς την κυβέρνηση, είναι, όμως, και προς τους εταίρους»
Καλώντας την Ευρώπη να σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, τόνισε πως «είναι η ώρα και οι εταίροι να κάνουν ένα βήμα, δεν μπορούν να απαιτούνται όλα τα βήματα να γίνουν από την δική μας πλευρά»
«Δεν γίνεται να επαναφέρουν στο τραπέζι θέματα που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί, γιατί έχουν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό. Kαι αυτό δεν έχει να κάνει με την αντοχή της κυβέρνησης, είναι ζήτημα αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, για την οποία έχει εκλεγεί αυτή η κυβέρνηση» εξήγησε χαρακτηριστικά.
«Η Ευρώπη ή θα συνεχίσει με την δημοκρατία ή θα συνεχίσει με την λιτότητα και ό,τι αυτή φέρνει» συμπλήρωσε, κρατώντας σκληρή στάση έναντι των δανειστών.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπογράφει νέο μνημόνιο, δεν θα φέρει νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, που το βάρος θα επωμίζονται πάλι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Εμείς ήρθαμε για να αντιστρέψουμε μια πορεία. Και αυτή την εντολή έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό» αποσαφήνισε εν συνεχεία, καθιστώντας σαφές πως η λύση πρέπει να δοθεί εντός Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης