Τελευταία Νέα
Πολιτική

Welt: Η ιδέα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα βρίσκει περισσότερους υποστηρικτές στην ΕΕ

tags :
Welt: Η ιδέα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα βρίσκει περισσότερους υποστηρικτές στην ΕΕ
Τώρα πρέπει να προχωρήσουν όλα γρήγορα για την Ελλάδα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι η ιδέα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην ΕΕ διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogrop.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι τώρα όλα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα για την Ελλάδα, αναφερόμενο στη δήλωση του Dijsselbloem, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Αθήνα ως τον Ιούνιο.
Η Die Welt επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble επιθυμεί να αφήσει τους Έλληνες να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, μια ιδέα η οποία, όπως αναφέρεται, βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την πλευρά της η Die Zeit τονίζει ότι οι πιστωτές άσκησαν εκ νέου πίεση στην Ελλάδα, τονίζοντας χρήματα θα υπάρξουν μόνο όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.
Όπως υπογραμμίζει τόσο ο Dijsselbloem όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici ξεκαθάρισαν ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποβάλει περισσότερες προτάσεις, να περιγράψει πιο λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε σε ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να την βοηθήσει και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης