Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήλωση μεταμέλειας από την Merkel: Λάθος πως οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί

Δήλωση μεταμέλειας από την Merkel: Λάθος πως οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί
«Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες»
Της εργατικότητας των Ελλήνων υπεραμύνθηκε η Angela Merkel, τονίζοντας πως «είναι λάθος να λέμε πως οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί».
Ειδικότερα, μιλώντας σε μαθητική εκδήλωση στο Βερολίνο, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξήγησε πως «είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες».
«Όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία (…) εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως "α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί"… Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ΄ αυτό τον τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, ενώπιον των μαθητών.
«Οι Γερμανοί είναι όλοι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, οι Τούρκοι είναι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εάν αρχίσω να λέω "οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί είναι από την φύση τους εργατικοί αλλά τσιγκούνηδες…", και τα δύο είναι λάθος» συνέχισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «βρίσκουμε (παντού) ανθρώπους γενναιόδωρους και ανθρώπους τσιγκούνηδες».
Πάντως, στις απαρχές της ελληνικής κρίσης, ουκ ολίγοι Γερμανοί πολιτικοί, σε απόλυτη συνεργασία με τον γερμανικό Τύπο, καλλιέργησαν την εικόνα του τεμπέλη Έλληνα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης