Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 18 Ιουνίου τα αποτελέσματα από το λογιστικό έλεγχο του χρέους - Τι δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις

Στις 18 Ιουνίου τα αποτελέσματα από το λογιστικό έλεγχο του χρέους - Τι δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις
"Από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο"
Στις 18 Ιουνίου η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους θα γνωρίζει εάν το δημόσιο χρέος δύναται να χαρακτηριστεί παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο!
Στην παραπάνω εκτίμηση προέβη ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής Eric Toussaint, εξαίροντας το δικαίωμα της ελληνικής πλευράς για μονομερή αναστολή πληρωμής του χρέους λόγω ανθρωπιστικής κρίσης.
Κατά τη διάρκεια των επαφών του με τον Κ. Ήσυχο, ο Eric Toussaint εξήγησε πως στις 18 Ιουνίου η Επιτροπή θα είναι σε θέση να κάνει μια πρώτη εκτίμηση - σχετικά με τα έτη 2010-2015 - για το κατά πόσον το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο.
Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο.
Ακόμη, κατήγγειλε παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου σχετικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εξηγώντας πως η ασκούμενη πολιτική έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.
Παράλληλα, τόνισε πως η δανειακή σύμβαση και τα συνεπακόλουθα μνημόνια παραβιάζουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, σημειώθηκε πως με δεδομένο το πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας, πρέπει το ζήτημα του δημόσιου χρέους να το βλέπουμε πρώτα με πολιτικά κριτήρια και μετά να εξετάζουμε τους αριθμούς.
Τέλος, παρατήρησε πως απαραίτητη προϋπόθεση και όρος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι η ενεργοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης