Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασκείται τεράστια πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους του! - Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό

Ασκείται τεράστια πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους του! - Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό
Μεγαλύτερη είναι η πίεση η οποία ασκείται από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι από αυτήν που δέχεται η κυβέρνηση από τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας.
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πιστεύει ότι πιέζεται από τους διεθνείς δανειστές της, αλλά, δεν είναι τίποτα συγκριτικά με την πίεση που δέχεται από τους ψηφοφόρους της, προειδοποιούν ξένοι ειδικοί αναλυτές.
Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν θα βιαστούμε να πάμε σε ένα δημοψήφισμα ή σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να διασφαλιστεί η υποστήριξη του κοινού για ‘ανούσιες μεταρρυθμίσεις’ τις οποίες μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσει ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα οικονομικά κονδύλια.
Όμως, διεθνείς αναλυτές λένε ότι παρά τις δηλώσεις αυτές, μία τέτοια πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθ’ όσον η κυβέρνηση προσπαθεί -απεγνωσμένα- να αποτρέψει την πτώχευση της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήρθε στην εξουσία μόλις πριν από λίγους μήνες, βρίσκεται υπό την πίεση της κοινής γνώμης ως προς το να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας προσκειμένου να "ξεκλειδώσει" την τελευταία δόση της οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 7,2 δισεκ. του προγράμματος διάσωσης, το οποίο λήγει στο τέλος του Ιουνίου του 2015.
Όμως, οι μεταρρυθμίσεις -όπως είναι αυτές επί του συνταξιοδοτικού συστήματος, που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας [Ε.Έ., Ε.Κ.Τ. & Δ.Ν.Τ.]- είναι μη αποδεκτές από τους αριστερούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας τον Τσίπρα σε ένα  δύσκολο μονοπάτι, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύ κρίσιμο εντός των επομένων εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης