Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το λαό - Το μαρτύριο της σταγόνας τελειώνει πολύ σύντομα

Κορωνάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το λαό - Το μαρτύριο της σταγόνας τελειώνει πολύ σύντομα
«Οι εταίροι να σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού για τερματισμό της λιτότητας»
«Αυτή η κυβέρνηση θα σεβαστεί τον ελληνικό λαό και εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που της ανατέθηκε», δήλωσε, ερωτηθείς με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο γραμματέας της Κ.Ε. του Σύριζα, κ. Τάσος Κορωνάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΕΠ-ΜΠΕ, για να προσθέσει, ωστόσο, με νόημα πως «αν σε οποιαδήποτε περίπτωση βρεθεί εκτός των ορίων της εντολής και καλεστεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις θα ερωτηθεί ξανά ο λαός».
Ο κ. Κορωνάκης άφησε, ουσιαστικά, ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή και εκλογών, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι αν η συμφωνία είναι εντός των ορίων της εντολής, που αποτελεί και σαφή στόχο και διεκδίκηση της κυβέρνησης, τότε το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι η επικύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων.
Βασική εντολή του ελληνικού λαού, όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου είναι να υπάρξει λύση εντός του ευρώ, με το να μπει, όμως, παράλληλα ένα τέλος στη λιτότητα, ώστε «να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και να επιστρέψει στην ανάπτυξη», επεσήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για αυτό και είναι απαραίτητο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση, να υπάρξει οριστική συμφωνία, με βάση τις δύο αρχές της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, σχολίασε στη συνέχεια.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πρέπει «η ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τους κανόνες της Ευρωζώνης, ακόμα και αν διαφωνεί με αυτούς, και οι εταίροι να σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού για τερματισμό της λιτότητας».
Ο κ. Κορωνάκης κατέστησε σαφές πως είναι «προς το συμφέρον όλων να καταλήξουμε άμεσα σε συμφωνία σεβόμενοι το παραπάνω πλαίσιο και να μην αφήσουμε τους φανατικούς της λιτότητας να αμφισβητήσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, άρα και σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι σύντομα θα σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας, που υφίσταται η χώρα, λόγω του προβλήματος ρευστότητας, που αντιμετωπίζει.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι «έχουμε φτάσει στη φάση που θα πρέπει να υπάρξει συνολική διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος εντός της ευρωζώνης κι όχι συμφωνίες που θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα ρευστότητας μήνα - μήνα.
Το μαρτύριο της σταγόνας θα τελειώσει πολύ σύντομα».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση της ελληνικής κυβέρνησης με τια ανάγκες του ελληνικού λαού και τόνισε ότι έως σήμερα το κυβερνών κόμμα, ΣΥΡΙΖΑ, πορεύθηκε «έχοντας πάντα έντονο διάλογο στο εσωτερικό του και πως αυτή η συνθήκη δεν τον εμπόδισε να καταλήγει δημοκρατικά και να προχωρά ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας».
Η κυβέρνηση θα καταφέρνει λύσεις υπερασπιζόμενη τις ανάγκες τους λαού και το μέλλον της χώρας, κατέληξε ο κ. Κορωνάκης, τονίζοντας παράλληλα πως «είναι προφανές, ότι θα υπάρξουν σοβαρές αναταράξεις στα κόμματα του μνημονίου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης