Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να είναι πρώτο κόμμα ακόμη και αν αποτύχει - Δεν θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα»

tags :
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να είναι πρώτο κόμμα ακόμη και αν αποτύχει - Δεν θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα»
Προφανώς και η φθορά στην πολιτική είναι έννοιες συνδεόμενες αλλά το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φθαρεί τόσο γρήγορα....
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος να είναι πρώτο κόμμα ακόμη και αν αύριο προκηρύξει νέες εκλογές στην Ελλάδα γιατί απέτυχε στην διαπραγμάτευση.
Ακόμη και αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν συρθεί σε μια εξευτελιστική συμφωνία για την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής που πρεσβεύει, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ένα αριστερό κακέκτυπο της ΝΔ, πάλι θα είναι πρώτο κόμμα.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά τις τάσεις.
Οι πολίτες βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται χωρίς αποτέλεσμα, αλλά δεν στρέφονται στην ΝΔ που είναι καθηλωμένη στο 20-22%, δεν στρέφονται στο Ποτάμι ένα κόμμα που κρύβει το προσωπείο του, ούτε στρέφεται σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Η πλειοψηφία των πολιτών ακόμη πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν αποτύχει θα έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός έναντι της πολιτικής που χάραξε η ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν φέρει μια ταπεινωτική συμφωνία θα έχει πραγματοποιήσει ένα βήμα προς τα εμπρός και ακόμη και αν υπάρξει δυσφορία στην κοινωνία το 38% δημοσκοπικά θα γίνει 32%, 30% αλλά σίγουρα θα υπάρχει σοβαρή διαφορά από την ΝΔ»
Οι εκτιμήσεις αυτές ανήκουν σε στέλεχος της ΝΔ που παρακολουθεί τις εξελίξεις πολύ στενά και αντικατοπτρίζει τον ρεαλισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν αρχίσει να φθείρεται, θα συνεχίσει να διατηρεί μια ικανή διαφορά από την ΝΔ.
Τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχουν την δυναμική, δεν έχουν το momentum να αποτελέσουν ακόμη το επόμενο επεισόδιο της Ελλάδος.
Η ΝΔ είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο, το Ποτάμι υποσυνείδητα θεωρείται κόμμα διαπλοκής, ενώ  Χρυσή Αυγή που παραμένει τρίτο κόμμα για να αποκτήσει δυναμική θα πρέπει να καθαρίσει με την δικαιοσύνη.
Άρα για το ορατό μέλλον, ακόμη και να θέλει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, αν προκηρυχθούν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από την ΝΔ.
Οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν και όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φθαρεί γρήγορα πολιτικά απλά θα υπομένουν πολύ καιρό μέχρι να αρχίσει η φθορά.
Προφανώς και η φθορά στην πολιτική είναι έννοιες συνδεόμενες αλλά το βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φθαρεί τόσο γρήγορα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Δευτέρα 18 Μαϊου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης