Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαπαβίτσας: Ο λαός είναι έτοιμος για τη δραχμή - «Ναι» στη ρήξη, να αλλάξει η τακτική της κυβέρνησης

Λαπαβίτσας: Ο λαός είναι έτοιμος για τη δραχμή - «Ναι» στη ρήξη, να αλλάξει η τακτική της κυβέρνησης
«Το θέμα του νομίσματος είναι ζήτημα εφαρμογής του προγράμματος και αλλαγής της πολιτικής στη χώρα»
Τις γνωστές απόψεις περί δραχμής εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, δημιουργώντας νέα προβλήματα στον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο thepressproject, ο κυβερνητικός βουλευτής κατέστησε σαφές πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει ταχυτέρα, εάν επιστρέψουμε στη δραχμή.
«Ο λαός είναι έτοιμος για τη δραχμή» τόνισε εν συνεχεία, διευκρινίζοντας πως «το θέμα του νομίσματος είναι ζήτημα εφαρμογής του προγράμματος και αλλαγής της πολιτικής στη χώρα».
Όπως εξήγησε, μέσω της δραχμής θα ανακτηθεί η κυριαρχία της χώρας, καθώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να εφαρμοστεί εντός των πλαισίων της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως η υποτίμηση της δραχμής δεν θα υπερέβαινε το 20% αν και κατέστησε αναγκαία τη λήψη άμεσων νομισματικών μέτρων.
Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, καθώς όπως επισήμανε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους δεν έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ενώ έκανε έκκληση για αλλαγή της διαπραγματευτικής στάσης.
«Φτάσαμε ως εδώ μέσα από μία συγκεκριμένη στρατηγική διαπραγμάτευσης. Τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θέλαμε» διέτεινε ο Κ. Λαπαβίτσας.
Ακόμη, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα μνημονιακής αλλαγής, ενώ τόνισε πως «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εάν υλοποιείται, υλοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς.
«Πρέπει να σταματήσουμε τις πληρωμές προς το ΔΝΤ. Χρωστάμε τεράστια ποσά» ανέφερε εν συνεχεία, καλώντας την κυβέρνηση να κηρύξει στάση πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης