Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το προεδρείο της ΚΟ παρουσία του Α. Τσίπρα - Στο επίκεντρο οι αντιδράσεις των βουλευτών

tags :
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το προεδρείο της ΚΟ παρουσία του Α. Τσίπρα - Στο επίκεντρο οι αντιδράσεις των βουλευτών
Επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους
Όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές θα εξετάσει σήμερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι. 
Παρών στη συνεδρίαση είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ενημερώσει το προεδρείο όχι μόνο για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.
Η συνεδρίαση αυτή παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, μια και από το κυβερνητικό περιβάλλον διαμηνύεται πως εντός των επόμενων ημερών επίκειται συμφωνία «αμοιβαία και επωφελής» με τους δανειστές.
Πέρα από τη συμφωνία, το ενδιαφέρον στρέφεται και στη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μια και παραμένει εξαιρετικά ασαφές τι θα πράξουν πολλοί από αυτούς και εάν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή.
Είναι χαρακτηριστικό πως πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας (Μηλιός, Νταβανέλος, Λάμπρου, Σαπουνάς και Σόφη Παπαδογιάννη) θα μιλήσουν σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ απευθύνοντας κάλεσμα για ρήξη με τους εταίρους και για στάση πληρωμών.
«Χρειάζεται να διαλέξουµε ανάµεσα στην υπογραφή της διαφαινόµενης συµφωνίας λιτότητας και στη ρήξη µε τους δανειστές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν µπορεί να µετατραπεί σε κόµµα λιτότητας ούτε και η κυβέρνηση να υλοποιήσει µνηµόνιο.
Αυτός είναι ο λόγος που ήδη τίθενται στο τραπέζι από το εσωτερικό και το εξωτερικό προτάσεις για "ξεκαθάρισµα" µέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικές λύσεις "εθνικής ενότητας"» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους τα πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης