Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίπτει τας χείρας της η ΝΔ - Δεν τοποθετείται επί… ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας

tags :
Νίπτει τας χείρας της η ΝΔ - Δεν τοποθετείται επί… ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου
(upd) Να τοποθετηθεί επί της επικείμενης συμφωνίας επιφυλάχθηκε η ΝΔ, καθιστώντας αναγκαία την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Ειδικότερα, κατόπιν της συνεδρίασης του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντ. Σαμαρά, η ΝΔ έλαβε την ομόφωνα απόφαση πως «δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας».
«Η ΝΔ ως η κατ´εξοχήν ευρωπαική παράταξη της πατρίδας μας, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας» επισημαίνει η ΝΔ.
«Είναι επίσης σαφές ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη , ενισχύουν την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης.
Επαναλαμβάνουμε ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού» καταλήγει η απόφαση της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως «μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία».
Παράλληλα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να αποφανθεί επί της τελικής συμφωνίας.
Στην ομιλία του στο ΣΕΒ χθες ο κ.Σαμαράς υποστήριξε πως η ΝΔ δεν μπορεί να αποφασίσει οριστικά τι θέση θα τηρήσει από τη στιγμή που δεν έχει στα χέρια της τη συμφωνία.
Ωστόσο, διεμήνυσε ότι είναι ανοιχτός σε συνεννόηση με την κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί.
Την ίδια θέση εξέφρασε σε σημερινές του δηλώσεις και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κ.Καραγκούνης, ο οποίος και αυτός υποστήριξε πως η ΝΔ είναι διατεθειμένη να πει ναι σε συμφωνία και συνεννόηση υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει πολιτική.
Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Κ. Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν καλέσει την ηγεσία του κόμματος να πει «ναι» στη συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ότι «μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερα από μη συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης