Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Merkel και Hollande επιθυμούν λύση για την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου

Die Welt: Merkel και Hollande επιθυμούν λύση για την Ελλάδα έως τα τέλη Μαΐου
Κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μπορούν να τεθούν οι βάσεις για συμφωνία με την Ελλάδα αναφέρει το δημοσίευμα
Να κλείσει το θέμα με το ελληνικό ζήτημα και να βρεθεί λύση έως τα τέλη Μαΐου επιθυμούν η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Dei Welt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Merkel και Hollande ζητούν γρήγορα και ξεκάθαρα βήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της
«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να έχουμε μια λύση στο τραπέζι ως τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Hollande, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να επιταχύνουμε τα πράγματα, διότι το τέλος Μαΐου πλησιάζει γρήγορα»
Από την πλευρά της η Merkel εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σημειωθούν «σημαντικές πρόοδοι» ήδη κατά τη συνάντηση του Brussels Group.
Όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στη Ρίγα την Πέμπτη και την Παρασκευή θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις για μια συμφωνία με την Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε για πρώτη φορά μια ουσιαστική λίστα με μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης