Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν πήρε εντολή να κρατά την Ελλάδα στο μνημόνιο επ’ άπειρον

Γεωργιάδης (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν πήρε εντολή να κρατά την Ελλάδα στο μνημόνιο επ’ άπειρον
Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πήρε εντολή να κρατά την Ελλάδα στο μνημόνιο επ’ άπειρον εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την παράταση του ελληνικού προγράμματος έως το φθινόπωρο.
«Και δικές μου πληροφορίες λένε ότι υπάρχει στο τραπέζι αυτού του είδους η πρόταση.
Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι σχεδιάζουν προφανώς σε αντίθεση με το ΔΝΤ, αυτό δεν συζητάει, το ΔΝΤ επιμένει σε αξιολόγηση και ολοκλήρωση του προγράμματος…
 Όλη η ιδέα αυτού του σχεδίου έγκειται στην εξής υπόθεση ότι ο κ. Τσίπρας χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χειριστεί το εσωκομματικό του πεδίο.
Δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας όμως για εμάς είναι μια καταστροφική εξέλιξη.
Λέμε να συνεχίσουμε την παράταση αυτού που ζούμε από τις 25 Ιανουαρίου και μετά, να το συνεχίσουμε για άλλους τέσσερις μήνες, εσείς πιστεύετε ότι η αγορά το αντέχει;
Λέμε να συνεχίσουμε να βράζουμε στο καζάνι μας για άλλους τέσσερις μήνες γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διαχειριστεί το κόμμα του; Αυτό είναι ότι πιο παράλογο.
Όσο συνεχίζουμε την ίδια πορεία τα δημοσιονομικά μας διαρκώς θα επιδεινώνονται άρα η όποια συμφωνία θα έρθει πάλι στον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ χειρότερη της σημερινής, όπως η σημερινή είναι χειρότερη από αυτή που θα είχαμε στις 25 Ιανουαρίου» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.
Αναφορικά με το χρέος ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «προεκλογικά είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι η συζήτηση για το χρέος μπορεί να γίνει μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Γιατί αυτό που λένε από την πρώτη μέρα οι Ευρωπαίοι, από το 2010 λένε το ίδιο πράγμα, ότι για να σου κάνουμε διευκόλυνση ως προς το χρέος δηλαδή για να πάμε στα κοινοβούλια μας και να ψηφίσουμε ότι τους χαρίζουμε λεφτά θα πρέπει να έχουμε μια Ελλάδα που τα καταφέρνει και ζει μόνη της.
Αυτό προϋποθέτει το κλείσιμο της αξιολόγησης, μα η παράταση του κλεισίματος της αξιολογήσεως μεταθέτει χρονικά και αυτή τη συζήτηση.
Εάν ισχύσει η παράταση αναβάλλεται η ένταξη μας στο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης και πηγαίνει για μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σε περίπτωση συμφωνίας, ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν θα πούμε μπράβο».
«Δεν εξελέγη η κυβέρνηση για να κρατάει την Ελλάδα στο μνημόνιο επ’ άπειρον, δεν είναι τέτοια η εντολή που πήρε.
 Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται εξελέγη για να καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, αυτό έγινε «σχήμα λόγου», παρατάθηκε το μνημόνιο μέχρι τέλος Ιουνίου, πάει να παραταθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και βλέπουμε.
Δεν είναι να τους λέμε και μπράβο επειδή τα έχουν κάνει θάλασσα…» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ,
Αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής, υποστήριξε πως η κα. Κωνσταντοπούλου είναι μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση και την χώρα, τονίζοντας πως κακώς η ΝΔ την ψήφισε για Πρόεδρο της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης