Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλο και πιο κοντά στη συμφωνία η Ελλάδα - Τι αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Τα προβλήματα με το ΔΝΤ

Όλο και πιο κοντά στη συμφωνία η Ελλάδα - Τι αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Τα προβλήματα με το ΔΝΤ
Τι είπε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους
Την πορεία των διαπραγματεύσεων περιέγραφε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων.
Μάλιστα, κάνοντας αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, J. Lew, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως βασικό αντικείμενο της χθεσινής συνομιλίας τους ήταν το ΔΝΤ.
Όπως σημείωσε η ίδια υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, το ΔΝΤ είναι σε τελείως διαφορετικό μήκος από την Commission, καθώς και ότι «η συμφωνία αν δεν είναι ενιαία δε θα είναι βιώσιμη».
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, τόνισε στον J. Lew την ανάγκη να υπογράφει συμφωνία και μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΔΝΤ «ξεκίνησε να είναι κοντά στην πολιτική της αντί λιτότητας και τώρα έχει ατζέντα που σπρώχνει για αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά».
Σύμφωνα με την ίδια υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, «οι Γερμανοί κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ όταν τους βολεύει», ενώ «το ΔΝΤ λέει ότι εάν τα βρείτε με τους ευρωπαίους δεν θα μπούμε στη μέση».
Πάντως, μέσα στη συμφωνία, όπως σημείωσε η ίδια κυβερνητική πηγή, «δεν μπορεί να μην μπει το θέμα του χρέους», ενώ γίνεται «εντατικοποίηση του Brussels Group και κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας».
Μάλιστα, η ίδια κυβερνητική πηγή άφησε να εννοηθεί ότι «στα κομμάτια που συμφωνούμε έχει αρχίσει να γράφεται», ενώ ανέφερε πως εάν μέχρι το  τέλος του μηνά τελειώσουν τα Brussels Groups,  μια με δυο μέρες μετά θα γίνει το Eurogroup, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης