Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Ανεύθυνα τα σενάρια για capital controls - Εφικτή η συμφωνία αρχές Ιουνίου

Σακελλαρίδης: Ανεύθυνα τα σενάρια για capital controls - Εφικτή η συμφωνία αρχές Ιουνίου
Ο κ. Σακελλαρίδης εκτίμησε ότι είναι εφικτή η συμφωνία στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο έκανε λόγο για δηλώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες είναι άκρως επιθετικές και προσβλητικές
Ανεύθυνα και πολιτικά υποκινούμενα, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις των κεφαλαίων από τις ελληνικές  τράπεζες.
Ο κ. Σακελλαρίδης εκτίμησε ότι είναι εφικτή η συμφωνία στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο έκανε λόγο για δηλώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες είναι άκρως επιθετικές και προσβλητικές.
Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ακόμη ότι κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί, αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής».
Είπε ακόμη ότι υπάρχει σύγκλιση και στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραμένουν όμως ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ενώ για την δόση του ΔΝΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας.
Οι προτάσεις που κάνουμε για τον ΦΠΑ στοχεύουν στο να ελαφρύνουν το καλάθι της νοικοκυράς, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον κ.Βαρουφάκη από την πλευρά της κυβέρνησης και χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Δεν υπάρχει καμία εντολή του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία αλλά πιέζει το πρόβλημα ρευστότητας, σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται ανοιχτά όλοι.
«Είναι δημοκρατική κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης