Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Lew – Να κλείσει τώρα η διαπραγμάτευση ζητά ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Lew – Να κλείσει τώρα η διαπραγμάτευση ζητά ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ
Τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία αν δεν υπάρξει συμφωνία τόνισε ο αμερικανός υπουργός
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Jack Lew, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον πρώτο να τονίζει την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Lew προέτρεψε όλα τα μέρη να βρουν έδαφος συνεννόησης και να καταλήξουν σε συμφωνία και προειδοποίησε ότι πιθανή αποτυχία των συνομιλιών θα φέρει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και θα εντείνει την αβεβαιότητα στη διεθνή οικονομία.
Τόνισε ακόμη ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, Ελλάδα, ευρωπαίους εταίρους και ΔΝΤ, τα οποία προέτρεψε να βρουν κοινό έδαφος και να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.
Προσφέρθηκε ακόμη να παραμείνει σε επαφή με τον πρωθυπουργό και άλλα στελέχη της Ευρώπης και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
«Ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση», φέρεται να είπε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ, κατά την ομιλία του στο London School of Economics, ο Jack Lew εξέφρασε τους φόβους του για τις συνέπειες του ελληνικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι ένας λάθος υπολογισμός για την Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα νέας κρίσης, που θα ήταν λάθος να σκεφτεί κανείς ότι δεν θα είχε συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο.
«Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς -το ΔΝΤ- είναι να δείξουν ευελιξία» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης