Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατηγικής σημασίας επίσκεψη του Ιρανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα - Θα δει Τσίπρα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Στρατηγικής σημασίας επίσκεψη του Ιρανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα - Θα δει Τσίπρα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Νίκο Κοτζιά, Γιάννη Δραγασάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη
Η οικονομική, εμπορική και τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιράν θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που θα έχει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif Khonsar, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Αύριο Πέμπτη 28/5 ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ στις 18.00 θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί να συμβάλει θετικά και να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο και πρωτοβουλίες στην προσπάθεια να να υπάρξει λύση στο ζήτημα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν με αφορμή το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Οι κυρώσεις αυτές έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία, καθώς έχουν χαθεί σημαντικά έσοδα λόγω του γεγονότος ότι το ιρανικό πετρέλαιο μεταφερόταν στις διεθνείς αγορές κυρίως με πλοία ελληνικών εταιρειών.
Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε στις 30 Ιουνίου όπου θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Γερμανίας, να δοθεί ώθηση προς την κατεύθυνση της λύσης με παράλληλη άρση των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης