Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Τον Δεκέμβριο θα δοθεί μέρος της 13ης σύνταξης – Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ

tags :
Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Τον Δεκέμβριο θα δοθεί μέρος της 13ης σύνταξης – Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ
Ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί μια συμφωνία, η οποία θα δίνει λύση υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη πως η κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές έτσι ώστε να μην υπάρχουν κάθε τρεις με τέσσερις μήνες νέα προαπαιτούμενα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Λεουτσάκος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Λεουτσάκος υποστήριξε πως «πάνω από όλα πρέπει να δοθεί απάντηση στο χρέος».
«Το χρέος αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο, είναι το κεντρικό ζήτημα  που πρέπει να ανοίξει η συζήτηση και  δεύτερον είναι η ανάπτυξη.
Δεν μπορεί να μας ζητάνε μέτρα για να δώσουνε λεφτά και να μας τα ξαναπάρουνε.
Άρα ανάπτυξη και χρέος είναι τα βασικά ζητήματα με τις κόκκινες γραμμές όπως τις έχει ονομάσει ο πρωθυπουργός τα όρια που θέτει για την συμφωνία» εκτίμησε ο κ.Λεουτσάκος.
Ερωτηθείς αν φοβάται ότι μπορεί να έρθει μια συμφωνία που δεν θα περάσει, ο κ.Λεουτσάκος τόνισε: «Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα εγγυηθεί μια συμφωνία που θα δίνει λύση, διαφορετικά ο ίδιος  ο πρωθυπουργός δεν θα θελήσει μια συμφωνία που δεν θα δίνει λύση στο πρόβλημα της χώρας.
Υπό διαρκή ομηρία η χώρα δεν μπορεί αν είναι και δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια νεοαποικία».
Ο κ.Λεουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να καταβάλλει μέρος της 13ης σύνταξης τον προσεχή Δεκέμβριο ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο πρωθυπουργός να βρει τρόπο να ελαφρύνει τα λαϊκά εισοδήματα και στην κατοικία.
Ερωτηθείς για το τι εννοεί όταν μιλάει για διευθέτηση του  χρέος, ο κ.Λεουτσάκος υποστήριξε πως η βασική αντίληψη του για το ζήτημα του χρέους, είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ώστε να γίνει διαχειρίσιμο, με ρήτρα ανάπτυξης για να μπορεί να αναπτύσσεται η χώρα και να μπορεί το μέρος που θα μείνει να το υπηρετεί.
«Δεν έχει αρχίσει ακόμα η συζήτηση και θεωρώ ότι η συμφωνία θα εξαρτηθεί  από την απάντηση  που θα δοθεί στο ζήτημα του χρέους και στο ζήτημα της ανάπτυξης….
Να μπορεί να είναι βιώσιμο, να είναι διαχειρίσιμο χωρίς νέα βάρη.
Τη στιγμή που είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση δεν είναι σωστό να πω διαπραγματευτικά τι θα κάνει η κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Λεουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης