Τελευταία Νέα
Πολιτική

Brussels Group: Περιορισμένη η πρόοδος - Απίθανη η άμεση σύγκληση του Eurogroup

Brussels Group: Περιορισμένη η πρόοδος - Απίθανη η άμεση σύγκληση του Eurogroup
Οι ελληνικές πηγές επισημαίνουν πως οι διαβουλεύσεις αποδίδουν
Περιορισμένη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group «βλέπουν» αξιωματούχοι της Κομισιόν, αποκλείοντας προς ώρας την έκτακτη σύγκληση ενός Eurogroup.
Ειδικότερα, στον απόηχο της σημερινής συνεδρίασης του Brussels Group, το οποίο θα συγκληθεί και αύριο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν πως η πρόοδος μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι προς το παρόν προβλέψιμη.
Ωστόσο, παραδέχονται πως το κλίμα είναι σαφώς βελτιωμένο.
Πάντως, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.
Αντίθετα, ελληνικές πηγές επισημαίνουν πως οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.
Νωρίτερα, κορυφαίες Ευρωπαϊκές πηγές κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συμφωνία με την Ελλάδα έως την Κυριακή.
Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκκρεμούν μία σειρά «ανοιχτά» ζητήματα, καθώς οι διαφορές σε συντάξεις, ΦΠΑ και πρωτογενές πλεόνασμα παραμένουν.
Πάντως, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως η Αθήνα έχει προειδοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για τις πιθανές επιπτώσεις από τη μη επίτευξη συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης