Τελευταία Νέα
Πολιτική

Oettinger (Κομισιόν): Εφικτή η συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας

Oettinger (Κομισιόν): Εφικτή η συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας
Πολύ μεγάλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την εκτίμηση ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εντός της εβδομάδας διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Gunther Oettinger.
«Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας.
Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα», υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Oettinger.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υποβάθμισε ωστόσο τις προσδοκίες για επίτευξη σημαντικής προόδου στη συνάντηση την οποία θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker στο Βερολίνο.
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν "παρεμπιπτόντως"» υποστήριξε ο Oettinger, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης