Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομοβροντία «κραυγών» αντίστασης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

tags :
Ομοβροντία «κραυγών» αντίστασης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»
Των σημερινών δηλώσεων προηγήθηκε η παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας που κατηγορεί την «ιμπεριαλιστική τριάδα» (ΕΕ,ΕΚΤ, ΔΝΤ) ότι θέλει να πνίξει τη χώρα για να πληρωθούν οι πιστωτές
Για τελεσίγραφα κατηγορούν τους εκπροσώπους των δανειστών τα στελέχη και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία από νωρίς το πρωί σήμερα έχουν ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε «εκβιασμούς» των Ευρωπαίων.
«Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς, για να συμπληρώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά μέτρα που δεν είναι σε ένα πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Επίσης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Ν. Φίλης σημείωσε ότι «η συζήτηση κινείται σε ένα πλαίσιο κινούμενης άμμου και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα ακόμα», προσθέτοντας ότι τα «μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αν δεν είναι σε ένα πλαίσιο συμβατό με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Την άποψη πως οι δανειστές ετοιμάζουν πρόταση για συμφωνία, η οποία θα έχει τον χαρακτήρα τελεσιγράφου εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μητρόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει σκληρά μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Την θέση ότι εάν η συμφωνία με τους δανειστές δεν αποτελέσει «έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό», τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή...
Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε».
Των δηλώσεων αυτών, προηγήθηκε η παρέμβαση αργά τη νύχτα της Δευτέρας της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία ξεκαθάρισε τη θέση της, ενώ η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους οικονομικούς υπουργούς και τους στενούς του συνεργάτες συνεχιζόταν.
Το κείμενο αναρτήθηκε μετά την αποχώρηση του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από την σύσκεψη και απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
Στον τίτλο του αναγράφει ότι «Στόχος της ιμπεριαλιστικής τριάδας (ΕΕ,ΕΚΤ, ΔΝΤ) να πνίξουν τη χώρα για να πληρωθούν στο ακέραιο οι πιστωτές και να γλυτώσει την κρίση η Ευρωζώνη!
Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το πρόγραμμα ή δεν θα υπάρξει», ανέφερε το κείμενο της πλατφόρμας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης