Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προς άμεση σύγκληση της Κ.Ο. μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους

tags :
ΣΥΡΙΖΑ: Προς άμεση σύγκληση της Κ.Ο. μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους
Οι υπογράφοντες θεωρούν ότι η ΚΟ πρέπει να συνέλθει ακόμα και αύριο
(upd) Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ν. Φίλης ύστερα από την κίνηση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουν υπογραφές με κύριο αίτημα την σύγκληση της ΚΟ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις κινήσεις της κυβέρνησης.
Σε συνεννόηση και με τον πρωθυπουργό θα συγκληθεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις οριστικοποιηθούν τα μεγέθη της συμφωνίας με τους εταίρους, τόνισε ο κ.Φίλης.
Η πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών, η οποία άρχισε από βουλευτές και στελέχη της Αριστερής ΄Πλατφόρμας, αποσκοπεί στο να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις κινήσεις της κυβέρνησης.
Τα περί συλλογής υπογραφών είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί ένα λιτό κείμενο στο προεδρείο της ΚΟ με το σχετικό αίτημα, χωρίς κάποια τοποθέτηση ή κρίση επί των εξελίξεων.
Οι υπογράφοντες θεωρούν ότι η σύγκληση της ΚΟ πρέπει να γίνει ακόμη και αύριο Πέμπτη ώστε οι βουλευτές να έχουν μία σαφή εικόνα.  
Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι έως χθες το βράδυ ο αριθμός των υπογραφών ξεπερνούσε τις 15.
Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή, η Αριστερή Πλατφόρμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει «εναλλακτικές λύσεις» έναντι της συμφωνίας που «τρέμουν οι δανειστές».
Στο άρθρο η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι «τις τελευταίες ώρες γίνεται σαφές ότι ''εταίροι'' και ''θεσμοί'', με το όπλο της χρηματοδοτικής ασφυξίας στον κρόταφο της χώρας, επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νεοφιλελεύθερες αντεργατικές απορρυθμίσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
«Aπέναντι τόσο στους απροκάλυπτους, όσο και στους κεκαλυμμένους εκβιασμούς των δανειστών η κυβέρνηση έχει μια και μόνη επιλογή διεξόδου και αυτήν θα ακολουθήσει:
Την απόρριψη κάθε τελεσίγραφου που αξιώνει συμφωνία που αντιστρατεύεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς» επισημαίνει η Αριστερή Πλατφόρμα, τονίζοντας: «η χώρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες, προοδευτικές εξελίξεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.
Αυτές τις εναλλακτικές λύσεις είναι που τρέμουν οι δανειστές οι οποίες, όμως, γίνονται όλο και πιο προσφιλείς για το λαό, προκειμένου να ακολουθηθεί μια νέα ανορθωτική πορεία του τόπου».

(πρώτη ενημέρωση 3 Ιουνίου 08:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης