Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή προσφεύγει ο Τσίπρας με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση - Δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Στη Βουλή προσφεύγει  ο Τσίπρας με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση - Δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης
Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής θα ξεκινήσει στις 18:00
Στη Βουλή φέρνει σήμερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς αναμένεται να διεξαχθεί προ ημερησίας συζήτηση για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους δανειστές.
Εν μέσω συμπληγάδων, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής θα ξεκινήσει στις 18:00.
Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει το βουλευτικό σώμα για τη χθεσινή, μαραθώνια συνάντηση με τον J.C. Juncker και τον J. Dijsselbloem.
Στην αυριανή συζήτηση, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση θα καλέσει και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις και στην πρόταση των δανειστών.
Πάντως, οι ίδιες πηγές καθιστούν σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους βουλευτές την «δυσχώνευτη» πρόταση των δανειστών, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά υφεσιακών μέτρων, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Παράλληλα, περιλαμβάνει την παραμονή του ΕΝΦΙΑ, της Έκτακτης Εισφοράς αλλά και τη διατήρηση όλων των «μνημονιακών» νόμων για εργασιακά και ασφαλιστικά.
Εκτός ατζέντας φαίνεται πως μένει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το οποίο θεωρούταν υψίστης προτεραιότητας για την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.
Στο άκουσμα των πρώτων μέτρων, που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.
Ενδεικτική είναι η παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη, η οποία κάνει λόγο για συμφωνία – ολετήρα.
Μάλιστα, ο υπουργός της κυβέρνησης καθιστά πλέον αναγκαία λύση τη ρήξη.
Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης παράλληλα, έκανε λόγο για μία επαίσχυντη και κατάπτυστη πρόταση.
«Η χώρα δεν θα χαθεί αν δεν υποχωρήσουν, έχει δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις και δημοκρατικές διεξόδους για να τοποθετηθεί ο λαός που στοιχίζουν λιγότερο από μια τέτοια συμφωνία» υπογράμμισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος τόνισε ότι η έσχατη εξέλιξη με την πρόταση που κατέθεσαν οι πιστωτές καταρρίπτει « όλη την κριτική που έκανε η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού που το βασικό της επιχείρημα ήταν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν ολοκληρώνεται η συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης