Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής – Θα εξεταστούν ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής – Θα εξεταστούν ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης
Δεν θα γίνει συνεδρίαση τον Αύγουστο
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης.
Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση, συνήγοροι να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς των θυμάτων και τα θύματα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ανέφερε την περασμένη Πέμπτη πως ο κατηγορούμενος εντολέας του δεν θα προβάλει καμία ένσταση για την παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης που τοποθετήθηκαν προσπάθησαν να αποσυνδέσουν τα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο με συγκεκριμένους κατηγορούμενους, κυρίως βουλευτές.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τις αιτήσεις για άρση των περιοριστικών όρων των κατηγορουμένων Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, Μιχαήλ Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, κ.ά που είχαν υποβάλλει αιτήματα.
Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τις συγκεκριμένα αιτήματα.
Σύμφωνα με την απόφαση, αρμόδιο είναι μόνο το δικαστικό συμβούλιο.
Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει ακόμα περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις καθώς όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 συνεδριάσεις ενώ δεν θα γίνει καμία συνεδρίαση τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης