Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Πολιτική η διαπραγμάτευση, με στόχο συμφωνία έως τα τέλη Ιουνίου χωρίς παράταση προγράμματος

Σακελλαρίδης: Πολιτική η διαπραγμάτευση, με στόχο συμφωνία έως τα τέλη Ιουνίου χωρίς παράταση προγράμματος
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο για να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Οι θεσμοί κατέθεσαν μια πρόταση για συμφωνία, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο για να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σημείο αφετηρίας για την κυβέρνηση είναι η πρόταση που έχει καταθέσει στους θεσμούς.
Ο Ν. Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι στις Βρυξέλλες.
Οι επαφές που γίνονται θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.
Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες θα δει τα περιθώρια συγκλίσεων για μια κοινή συμφωνία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Προς το παρόν ο κ. Σακελλαρίδης αποσαφήνισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα τις επαφές που θα έχει η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες
Όσον αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε:
Ο κ. Juncker είναι πραγματικά ένας φίλος της Ελλάδας.
Έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ πως το κείμενο των προτάσεων που του επιδόθηκε ήταν από τον κ.Juncker.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κομισιόν.
Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι το ζήτημα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος δεν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση θέτει το ζήτημα της μεσοπρόθεσμης διευθέτησης του χρηματοδοτικού κενού, εξήγησε ο κ. Σακελλαρίδης.
«Η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τους δανειστές για το χρέος. Περιμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσει», τόνισε.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε διαγραφές βουλευτών.
« Το κείμενο που θα έρθει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές να διαφωνήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης