Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ): Λύση το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου – Διαφορετικά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία

Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ): Λύση το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου – Διαφορετικά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία
Η κυβέρνηση επιθυμεί λύση με βιώσιμο χρέος και αναπτυξιακό πρόγραμμα τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη πως το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου θα υπάρξει λύση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Πετράκος.
«Στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν προβλήματα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, τα οποία ήδη φαίνονται στη Γερμανία» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πετράκος.
Όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί στις διαπραγματεύσεις λύση τώρα, με βιώσιμο χρέος και αναπτυξιακό πρόγραμμα, και όχι παράταση του προγράμματος όπως ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου.
«Οι 47 σελίδες είναι το όριο.
Δεν μπορεί να γίνει αυτός ο βαρύς συμβιβασμός βαρύτερος» υπογράμμισε ο κ. Πετράκος, ενώ για την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση δήλωσε ότι «και εμείς αποχωρήσαμε από το Brussels Group».
Την αισιοδοξία αυτή δεν συμμερίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αφού σημείωσε ότι ο χρόνος τελειώνει, έκανε λόγο για «σοβαρή εμπλοκή», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τη διαπραγμάτευση.
«Όταν λέει ο Τσίπρας για εντατικοποίηση των θεσμών περιλαμβάνει και το ΔΝΤ...
Χωρίς την τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση.
Κανένας πολιτικός στην Ευρώπη δεν βάζει υπογραφή αν δεν υπάρξει έγκριση της τρόικας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «εφόσον αποχωρεί το ΔΝΤ από τη διαπραγμάτευση έχουμε εμπλοκή, γι’ αυτό και η "φιλενάδα" του Τσίπρα Angela Merkel δήλωσε προ εβδομάδας ότι χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει λύση» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
Απολύτως αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε την αποχώρηση του ΔΝΤ και ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν μπορεί «ο Τσίπρας να αποφασίσει εθνική αυτοκτονία για τη χώρα του και πολιτική αυτοκτονία για τον εαυτό του».
«Συμφωνία που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση θα την ψηφίσουμε» τόνισε ο κ.Λυκούδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης