Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Zeit: O Τσίπρας ξέρει ότι δεν έχει κανέναν επικίνδυνο αντίπαλο

Die Zeit: O Τσίπρας ξέρει ότι δεν έχει κανέναν επικίνδυνο αντίπαλο
Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα υποστηρίζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει πως η υπόλοιπη Ευρώπη θα κάνει τα πάντα, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit). Ίσως όμως να κάνει λάθος».
Για πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα σε πολιτικό επίπεδο, καθώς ενστερνίζεται την άποψη ότι δεν έχει κανένα επικίνδυνο αντίπαλο στην ελληνική πολιτική σκηνή, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», και παράλληλα επισημαίνει ότι μπορεί κα να κάνει λάθος που νομίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σε δημοσίευμα με τίτλο : «O Aλέξης Τσίπρας αισθάνεται πολύ ασφαλής», ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα υποστηρίζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει πως η υπόλοιπη Ευρώπη θα κάνει τα πάντα, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit). Ίσως όμως να κάνει λάθος».
Ο δημοσιογράφος μάλιστα σχολιάζει το πώς εκλαμβάνουν την κατάσταση οι Έλληνες πολίτες και εκτιμά ότι «αντιμετωπίζουν την ελληνική κρίση πιο ψύχραιμα από όλους τους Ευρωπαίους», κρίνοντας από τα γεμάτα καφέ στην Αθήνα.
«Οι φήμες για περιορισμούς την κίνηση κεφαλαίων δεν φαίνεται να ανησυχούν τους Αθηναίους», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Η επιφανειακή ασφάλεια των Ελλήνων έχει το αντίστοιχό της στην διαπραγματευτική τακτική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός νιώθει σίγουρος.
Πιστεύει ότι το Grexit θα κόστιζε στους Ευρωπαίους τόσο ακριβά, ώστε θα έκαναν τα πάντα για να το αποτρέψουν. Πράγματι, ο Τσίπρας έχει ορισμένα επιχειρήματα υπέρ του. Τα 300 δις ευρώ ελληνικού χρέους θα χάνονταν, συν τα 83 δις του ELA που χορήγησε η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες….
Ολα αυτά θα κόστιζαν ακριβά στους Ευρωπαίους» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
«Εκτός τούτων», προσθέτει, «οι συνέπειες ενός Grexit είναι δύσκολα προβλέψιμες, ενώ πλανάται το φάντασμα της στροφής προς τη Ρωσία.
Αυτό είναι βέβαια υπερβολή, όπως και η κινέζικη επιρροή επί της Ελλάδας» .
Επίσης αναφέρει ότι «o Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει επίσης ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του οι οποίοι είχαν να κάνουν με τον Τσίπρα ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο ίδιος δεν έχει στην πραγματικότητα κανέναν επικίνδυνο αντίπαλο.
Ο ηγέτης της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος από το παρελθόν.
Είναι εκπληκτικό που το κόμμα του δεν τον έχει στείλει ακόμα στο διάβολο.
Αυτό έχει την αιτία του αφενός μεν στο γεγονός ότι έχει τοποθετήσει σε καίριες θέσεις εμπίστους του και αφετέρου στο ότι οι αντίπαλοί του προέρχονται από την παλιά ελληνική πολιτική δυναστεία, την οποία κανένας δεν θέλει να δει στην εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης