Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει Reuters και Bloomberg το Μαξίμου - Αναληθή τα σενάρια για τελεσίγραφα των δανειστών και χρεοκοπία της Ελλάδας

Διαψεύδει Reuters και Bloomberg το Μαξίμου - Αναληθή τα σενάρια για τελεσίγραφα των δανειστών και χρεοκοπία της Ελλάδας
Κυβερνητικές πηγές: Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters και Bloomberg δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα
Αναληθή χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο και τα οποία κάνουν λόγο αφενός για την ύπαρξη συζήτησης περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και αφετέρου για τη διατύπωση τελεσιγράφων από την πλευρά των δανειστών προς την Αθήνα.
Όπως αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters (δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα) και Bloomberg (24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά) δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα του Reuters

Επισήμως στο τραπέζι το plan B για την Ελλάδα - Οι δανειστές εξετάζουν το σενάριο της χρεοκοπίας άμεσα
Πλέον το «σχέδιο Β», αυτό της ελληνικής χρεοκοπίας, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πλέον οι εκπρόσωποι των χωρών μελών της Ευρωζώνης βλέπουν το σενάριο μιας συμφωνίας με την Ελλάδα πριν παρέλθει η προθεσμία για την πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως το λιγότερο πιθανό.
Αντιθέτως, πλέον το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας φαίνεται να είναι το πιο πιθανό για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η παράταση του προγράμματος στήριξης, υπό προϋποθέσεις, συζητήθηκε.
Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, στις συνομιλίες στην Μπρατισλάβα αργά το βράδυ της Πέμπτης υπήρχαν στο τραπέζι τρία πιθανά σενάρια για το τι θα συμβεί με την Ελλάδα, στο τέλος του Ιουνίου.
Το λιγότερο πιθανό, είναι μια επιτυχημένη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επιτρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Το δεύτερο σενάριο είναι η περαιτέρω επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, το οποίο λήγει αυτό το μήνα.
Το τρίτο, το οποίο συζητήθηκε επίσημα για πρώτη φορά σε ένα τόσο ανώτερο επίπεδο στην ΕΕ, ήταν να αφεθεί η Ελλάδα να κυρήξει στάση πληρωμής.
Η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση.
Οι περισσότεροι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν απίθανο οι πιστωτές να έρθουν σε συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις σε χρόνο που να επιτρέπει την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ, που παραμένουν στη διάθεση της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Το δημοσίευμα του Bloomberg

Δραματικές εξελίξεις - Οι Ευρωπαίοι έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα
Τελεσίγραφο 24 ωρών έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις και το ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το Bloomberg μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα επακολουθήσει εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές που έχουν σε περίπτωση που η Ελλάδα αρνηθεί να καταθέσει μια ρεαλιστική πρόταση, στις οποίες δεν αποκλείεται να είναι και η έξοδος από την Ευρωζώνη.
Πάντως, η ύπαρξη τελεσιγράφου δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης