Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος σε Γεννηματά: Αποστολή μου να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη

Παυλόπουλος σε Γεννηματά: Αποστολή μου να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη
Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Ο ρόλος μου, και λόγω της εκλογής μου και της πλειοψηφίας της Βουλής που με εξέλεξε, είναι να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Τρίτης με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα είπε τη Δευτέρα στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι μπροστά σε αυτό τον στόχο πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων.
«Δεν μπορεί να υπάρχουν μικροκομματικές αντιλήψεις, και πολύ περισσότερο τριβές, μπροστά στην επίτευξη ενός τέτοιου στόχου.
Και είμαι αποφασισμένος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και αγγίζοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή», σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Φ. Γεννηματά, που την Τετάρτη θα προεδρεύσει για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος σε μια παρά πολύ δύσκολη συγκυρία και για τον χώρο της και για τη χώρα.
"Έχω επίγνωση των δυσκολιών, αλλά όπως είπατε θεωρώ πως είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, να δημιουργηθεί ένας τρίτος ισχυρός πόλος" σημείωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:
Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
«Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε η αναγκαία συνεννόηση, σήμερα, όμως εξαντλούνται και οι αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας και θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», είπε και σημείωσε ότι «οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης