Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μόσχα: Πρόωρη η συζήτηση για βοήθεια στην Ελλάδα – Δεν σχεδιάζουμε αγορά ομολόγων

Μόσχα: Πρόωρη η συζήτηση για βοήθεια στην Ελλάδα – Δεν σχεδιάζουμε αγορά ομολόγων
Στις 16:15 το απόγευμα της Παρασκευής το τετ α τετ Τσίπρα - Putin στη Ρωσία
Πρόωρη θεωρούν στο Κρεμλίνο οποιαδήποτε συζήτηση για συμμετοχή της Ρωσίας στην επίλυση των προβλημάτων χρέους της Ελλάδας και ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexey Ulyukaev ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζουν την αγορά κρατικών ομολόγων.
«Για να εξετάσουμε ένα τέτοιο ζήτημα, χρειάζεται αρχικώς να ακούσουμε κάποιες προτάσεις, είτε κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Ελλήνων εταίρων μας. Ας περιμένουμε για αρχή τις συνομιλίες, να συζητάμε αφηρημένα χωρίς να έχουμε κάποια αιτήματα ή προτάσεις δεν είναι σώφρον.
Ας περιμένουμε τη συζήτηση (των δύο ηγετών) και τότε θα σας ενημερώσουμε», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Dmitry Peskov, ενόψει της συνάντησης του Vladimir Putin με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Alexey Ulyukaev, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, είπε: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων».
Ωστόσο επισήμανε ότι, εάν η Ελλάδα προτείνει εμπορικά ενδιαφέροντα σχέδια για τις ρωσικές επιχειρήσεις, τότε «επενδύσεις αυτού του είδους θα χαιρετιστούν».
Σε δηλώσεις του στο μεταξύ την Πέμπτη στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Sergei Storchak ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στη Ρωσία μάλλον για τη συζήτηση κοινών πρότζεκτ παρά προς αναζήτηση χρημάτων.
Δεν υπάρχουν αιτήματα για οικονομική βοήθεια», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης