Πολιτική

Στις αποσκευές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπάρχει γραβάτα;

Στις αποσκευές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπάρχει γραβάτα;
Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας 22 Ιούνιου 20015 θα αναδείξει αν υπάρχουν ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας 22 Ιούνιου 20015 θα αναδείξει αν υπάρχουν ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια θέση στη ιστορία με βάση τις αποφάσεις τους που θα επηρεάσουν το μέλλον της Ευρωζώνης και του ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται αυτά που θεωρεί χρήσιμα για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν προτείνουμε να βάλλει νερό στο κρασί του για να αποδεχθεί μια συμφωνία η οποία δεν θα είναι σε θέση να κάνει restart την ελληνική οικονομία.
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θα αξιολογηθούν από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πάλεψε να οικοδομήσει μία συμφωνία που θα είναι προς όφελος της χώρας.
Ωστόσο το μαχαίρι και το πεπόνι το έχουν οι ηγέτες της Ευρώπης.
Το πιο αξιοπερίεργο είναι ότι η ρήξη θα έρθει αν έρθει για 2 δισ ευρώ όταν την ίδια στιγμή η χρηματοδότηση ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Δεν υιοθετούμε την άποψη που λέγεται ότι μας χρηματοδότησαν για να αγοράσουν την Πελοπόννησο και τα νησιά Αιγαίου τσάμπα μαζί με τις πετρελαιοπηγές …..
Να σοβαρευτούμε.
Η Ελλάδα χτύπησε την πόρτα του ΔΝΤ και των θεσμών της Ευρώπης διότι έχασε την πρόσβαση στις αγορές και δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματά της.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί και πρέπει να υπερασπιστεί τις συντάξεις, τους μισθούς των δημοσιών υπαλλήλων τους άνεργους και το κοινωνικό κράτος. Όλα αυτά όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Τα έσοδα του ελληνικού κράτους τα οποία όμως δεν φθάνουν.
Υπάρχουν φωνές που λένε ότι αν δεν πληρώσουμε τους δανειστές , το ελληνικό κράτος θα έχει χρήματα για τις ανάγκες του.
Αυτά γράφονται και λέγονται από παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Η Ελλάδα είναι στο παραπέντε . Μπορεί να επιβιώσει αλλά δεν ξέρουμε πόση φτώχια είναι σε θέση να αντέξει.
Δεν υιοθετούμε το σενάριο εκτός ευρώ διότι ακόμη κι αυτά για να υλοποιηθούν θα απαιτηθεί νέος σχεδιασμός. Η υλοποίηση Ή τους θα απαιτήσουν χρόνο ίσως και χρόνια.
Το όφελος θα είναι μηδαμινό για τη χώρα εκτός ευρώ. Διότι σε μία οικονομία το ζητούμενο είναι να έχεις πρόσβαση τις αγορές και κυρίως να δανείζεσαι με χαμηλά επιτόκια.
Θεωρούμε ότι η πολιτική – οικονομική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του Σύριζα έναντι των θεσμών έχει ένα μειονέκτημα. Η ένταση και ο φόβος των τελευταίων ημερών έφερε στα μάτια των πολιτών το αποτέλεσμα.
Σκέφτηκε τι θα χάσει ο κάθε πολίτης αν δεν υπάρξει συμφωνία.
Η κυβέρνηση του Σύριζα πρέπει να ανακτήσει το πολιτικό έδαφος που έχασε τις τελευταίες ημέρες καθώς δημιούργησε ανησυχία στους πολίτες που έτρεξαν στις τράπεζες να πάρουν τα λεφτά τους. Κι αυτοί που τα άφησαν θα μας πείτε!
Οι εξελίξεις διαμορφώνονται από αυτούς που κινούνται κι όχι απ’ αυτούς που παραμένουν στάσιμοι
Η ζωή έχει μια δυναμική που ξεπερνά τους σχεδιασμούς και διαγράφει προσδοκίες που χτίστηκαν στην άμμο.
Οι πολίτες ένοιωσαν ότι κινδύνευσαν ή ότι κινδυνεύουν με τους χειρισμούς της αριστερής κυβέρνησης; Λοιπόν μία γραβάτα μπορεί να φέρει ελπίδες στην οικονομία και να ανανεώσει τον πολιτικό χρόνο της κυβέρνησης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@ bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης