Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Λαπαβίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Μοναδική διέξοδος για την Ελλάδα το Grexit

Επιμένει ο Λαπαβίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Μοναδική διέξοδος για την Ελλάδα το Grexit
«Η επιλογή ανήκει εξ ολοκλήρου στον ελληνικό λαό»
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως τη μοναδική διέξοδο της χώρας προτάσσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Όπως εξηγεί ο Έλληνας βουλευτής, το πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ για την διετία 2015 – 2016 θα επιτείνει τον αποπληθωρισμό και θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία στην ύφεση.
«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα, χωρίς καμία πιθανότητα ουσιώδους ελάφρυνσης του χρέους ή κάποιου σημαντικού επενδυτικού προγράμματος» εξηγεί, τονίζοντας ότι οι θεσμοί επαναλαμβάνουν τα λάθη του 2010.
Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά τον Ευρωπαίων δανειστών δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς θεωρούν ηλιθιωδώς ότι η λιτότητα λειτουργεί.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της Ευρωζώνης» συνεχίζει και προσθέτει ότι υπάρχει και εναλλακτικός δρόμος, ο οποίος περιλαμβάνει την έξοδο από την Ευρωζώνη και την εφαρμογή πολιτικών που θα τονώσουν την οικονομία και την κοινωνία.
«Η επιλογή ανήκει εξ ολοκλήρου στον ελληνικό λαό» καταλήγει, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει τη δύναμη να επιβιώσει και αυτό θα κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης