Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα - Κρίσιμο το αυριανό Eurogroup

Die Welt: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα - Κρίσιμο το αυριανό Eurogroup
Μένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει επισημαίνει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας
Την εκτίμηση ότι το αυριανό Eurogroup είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Σάββατο είναι καθοριστικής σημασίας ημέρα για την Ελλάδα μια και ο χρόνος τελειώνει.
Η Die Welt επικαλείται τις δηλώσεις της καγκελάριου της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία υποστήριξε ότι κατά την αυριανή συνάντηση του Eurogroup «θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Die Zeit.
«Η Merkel ορίζει το Σάββατο ως ημέρα συμφωνίας για την Ελλάδα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως η καγκελάριος εκτιμά ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις έχουν την πολιτική βούληση να βρεθεί μια λύση.
«Ο χρόνος είναι πολύ πολύ λίγος» επισημαίνει από την πλευρά της η Suddeutsche Zeitung, η οποία και αυτή επικαλείται τις δηλώσεις Merkel.
Κατά το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν πρόκειται να εξεταστεί το αίτημα κάποιων χωρών μελών της ευρωζώνης και να προετοιμαστεί ένα «σχέδιο Β’» για την Ελλάδα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.
«Δεν θα ήθελα να εμπλακώ περαιτέρω σε εικασίες», είπε η Merkel, η οποία – σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung – άφησε αναπάντητο και το ερώτημα περί ενός πιθανού κουρέματος του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι με το τρέχον πρόγραμμα έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης