Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θρίλερ - Υπουργικό συμβούλιο μετά την απόρριψη της 5μηνης παράτασης - Πιέσεις ΔΝΤ για το χρέος - Στις 15:00 το Eurogroup

Θρίλερ - Υπουργικό συμβούλιο μετά την απόρριψη της 5μηνης παράτασης - Πιέσεις ΔΝΤ για το χρέος - Στις 15:00 το Eurogroup
Merkel: Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα - Ζήτησα από τον Τσίπρα να κάνει δεκτή τη γενναιόδωρη πρόταση των δανειστών

(upd15)Συνεχίζεται το διαπραγματευτικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ενόψει του κρισιμότατου Eurogroup το Σάββατο 27 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 κι ενώ την ύστατη στιγμή το ΔΝΤ εγείρει δημοσίως θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ της Παρασκευής κρίσιμη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, με τον Αλ. Τσίπρα να ενημερώνει τους υπουργούς του για τις διαβουλεύσεις των Βρυξελλών.
Μετά την αισιοδοξία που δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Merkel πως δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, ήρθε η απάντηση από την κυβέρνηση που απέρριψε την 5μηνη παράταση και τη χρηματοδότηση με 15,5 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς την παντελώς ανεπαρκή.  
Η ελληνική πλευρά περιμένει νέα πρόταση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, οι δανειστές φαίνονται πρόθυμοι να επανεξετάσουν το θέμα του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, με στόχο τη σύγκλισή τους με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Άλλες ευρωπαϊκές πηγές επισημαίνουν πως ξεπερνούν το 50% οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup του Σαββάτου, απειλώντας όμως ανοιχτά πως χωρίς λύση το Σάββατο, έρχονται τα capital controls.

Μerkel: Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα
Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα διεμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι το Eurogroup προετοιμάζεται για πλάνο χρεοκοπίας της Ελλάδος αν η ελληνική κυβέρνηση απορρίψει την νέα πρόταση των δανειστών.
H Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel επιμένει πως η πρόταση των δανειστών προς την Ελλάδα είναι γενναιόδωρη και πρέπει να την αποδεχθεί ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος, όμως από την πλευρά του διαμηνύει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς. 
Η νέα πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνει την παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, κατά 5 μήνες, μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 και τη σταδιακή εκταμίευση 15-16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημείωμα το οποίο έχει διαρρεύσει.
Σύμφωνα με τις διαρροές, αναφέρεται ότι η πρώτη δόση προς την Ελλάδα, ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί αμέσως μόλις εγκριθεί η συμφωνία με τους πιστωτές και περάσουν οι πρώτοι νόμοι.
Νωρίτερα το ζήτημα της παράτασης του ελληνικού προγράμματος καθώς και η χρηματοδότηση της Ελλάδας συζητήθηκαν και στην έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργύ Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Merkel και τον Γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande, σύμφωνα με γαλλικές πηγές. 
Η συνάντηση, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, διήρκησε λιγότερο από μία ώρα, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί αύριο 27 Ιουνίου στις 18:00 ώρα Ελλάδος. 
Ωστόσο κυκλοφορούν φήμες που αναφέρουν ότι δεν είναι βέβαιο αν θα υλοποιηθεί έκτακτο Eurogroup αύριο 27 Ιουνίου, λόγω εμπλοκών αλλά ακόμη η φήμη αυτή δεν έχει διασταυρωθεί. 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μerkel ζήτησε από τον Τσίπρα αύριο στο Eurogroup να κλειδώσει η συμφωνία και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα 29 Ιουνίου χωρίς συμφωνία.
Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., οριστικοποιήθηκε χτες το βράδυ 25 Ιουνίου, ενώ ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά. 
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει στηρίξει αρκετές ελπίδες για τη γεφύρωση του χάσματος στη νέα έκτακτη συνάντηση. 




Embedded image permalink

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Σάββατο (27/6) στις 15:00 τελικά (και όχι 18:00 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) το απόγευμα ώρα Ελλάδος ή 14:00 ώρα Βρυξελλών θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, όπου και θα γίνει η ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος μιας συμφωνίας.
Να σημειωθεί ότι η νέα κρίσιμη συνάντηση του Τσίπρα με Merkel, Hollande πραγματοποιήθηκε μετά το νέο ναυάγιο στο Eurogroup στις 25 Ιουνίου και εν μέσω απειλών ότι... αν δεν υπάρξει συμφωνία στο νέο έκτακτο Eurogroup του Σαββάτου 27 Ιουνίου η ΕΕ θα εξετάσει το plan B δηλαδή τον τρόπο χρεοκοπίας της Ελλάδος που περιλαμβάνονται και capital controls στις τράπεζες.
Η Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία Ελλάδος με δανειστές πριν το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα 29 Ιουνίου, υπονοώντας ότι χωρίς συμφωνία οι εξελίξεις θα είναι δραματικές.
Διεθνείς οίκοι, αναλυτές και πολιτικοί αναφέρουν ανοικτά ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα επιβληθούν capital controls στις τράπεζες.
Ενδιαφέρουσα και προκλητική ήταν η λεκτική κόντρα του Tusk από την Πολωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Τελειώσατε είπε ο Πολωνός και η απάντηση του Τσίπρα ήταν μην παίζεται με την δυστυχία της Ελλάδος.


Όλες οι εξελίξεις για την Ελλάδα

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

23:52
- Μegan Greene: Θα υπάρξει συμφωνία - Ο Τσίπρας θα προβεί σε παραχωρήσεις γιατί οι Έλληνες δεν επιθυμούν Grexit

23:27 - 
Κατρούγκαλος (εισερχόμενος στο Μαξίμου): Πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι για έναν συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος

23:22 - 
Σε υπουργικό συμβούλιο... μετατρέπεται η κυβερνητική συνεδρίαση - Στο Μαξίμου η Τ. Χριστοδουλοπουλου και η Ελ. Κουντουρά

23:15 - Στο Μαξίμου έφτασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου

23:10
 - Στο Μαξίμου που βρίσκονται όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, λίγο πριν τις 23:00, έφτασαν και οι αναπληρωτές υπουργοί Πανούσης, Στρατούλης

22:57 - Economist: Ο Τσίπρας πρέπει να επιλέξει - Ή συντάσσεται με τις αξιώσεις των δανειστών, ή έρχεται το Grexit

22:44 - Eurasia Group: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας το 2016

22:28 - Financial Times: Τα τρία σενάρια για την Ελλάδα - Συμφωνία, ρήξη και η... μέση οδός

21:40
- Michel (Βέλγιο): Λάθος των Ευρωπαίων να μην ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα

21:23 Ν. Αναστασιάδης: Καθήκον μου η υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων - Κατανοώ το αίτημα για το χρέος

20:41
- Κρίσιμες στιγμές - Σε εξέλιξη το κυβερνητικό συμβούλιο - Χαράσσονται τα επόμενα βήματα ενόψει Eurogroup

20:21 - Βαρουφάκης: H κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε σύγκλιση με τους δανειστές - Καθήκον η συμφωνία - Όχι σε αποτυχία και εκλογές

20:18 - Κουρουμπλής (υπ. Υγείας): Είμαστε αισιόδοξοι - Αύριο πάμε σε συμφωνία

20:10 -
Καταφτάνει στο Μαξίμου σταδιακά η ελληνική αντιπροσωπεία που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις

19:46 - Στρατούλης στον Guardian: Η πρόταση των θεσμών οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού

19:30 - 
Για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιέζει το ΔΝΤ – Απορρίπτει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν

19:04 -
Μαξίμου: Η πρόταση των δανειστών για χρηματοδότηση 15,5 δισ. δεν προβλέπει ούτε ένα ελάχιστο αποθεματικό για το δημόσιο

18:40
- Ευρωπαϊκή πηγή: Έτοιμοι για νέα υπαναχώρηση οι δανειστές - Πρόθυμοι να αποδεχθούν ΦΠΑ στο 13% για τα ξενοδοχεία

18:37
- Bρυξέλλες: Άνω του 50% η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα το Σάββατο - Χωρίς deal, έρχονται capital controls

18:21 -
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχουν κοινές προβλέψεις για το ελληνικό χρέος - Το ΔΝΤ συντάσσει δικά του έγγραφα

18:11
- Με τη συνδρομή του Κοινού Κεφαλαίου της ΤτΕ θα πληρωθούν τελικά οι συντάξεις του ΙΚΑ

17:33 -
Renzi (Ιταλία): Το Grexit συνιστά ήττα για την Ευρώπη - Είμαστε κοντά στη συμφωνία

17:26 -
Reuters: Αύξηση της φορολογίας των εφοπλιστών ζητούν από την Ελλάδα οι θεσμοί

16:58 -
Ευρωπαϊκή πηγή: Δεν πάνε καλά τα πράγματα… Δεν ξέρω αν θα υπάρξει συμφωνία

16:47
- Η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση των δανειστών για 5μηνη παράταση και αναμένει νέα πρόταση από τους δανειστές...

16:47 - Tusk (Ε.Ε): Δεν είναι πολιτικός εκβιασμός προς την Ελλάδα η προειδοποίηση ότι «το παιχνίδι τελειώνει»

16:34 - Άλλαξε η ώρα συνεδρίασης του Eurogroup του Σαββάτου - Στις 15:00 ώρα Ελλάδας, όχι στις 18:00

16:25 -
«Μετριοπαθώς αισιόδοξος» ο Juncker - Η πρόταση προς την Ελλάδα δεν αποτελεί τελεσίγραφο

16:23 -
Fitch: Credit Negative για την αξιολόγηση της Ελλάδας η μη καταβολή των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ

16:16 -
Merkel: Η Γερμανία θέλει συμφωνία - Επιμένει πως δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, εάν απορρίψει την πρόταση των θεσμών

15:57 -
Νέα παρέμβαση Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Πρέπει να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

15:55 - Τσίπρας: Οι αξίες της Ευρώπης βασίζονται στη δημοκρατία, όχι σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς - Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αγώνα της

15:48 -
Πηγές στην Κομισιόν: Πολύ μικρές οι διαφορές με την Ελλάδα, θα ήταν λάθος να μην υπάρξει συμφωνία για μικρές διαφορές.

15:43 - Merkel σε Τσίπρα: Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τη γενναιόδωρη πρόταση των θεσμών

15:41 - Merkel: Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, δεν υπάρχει σχέδιο χρεοκοπίας


14:45 -
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα συγκροτήσει το Eurogroup σε περίπτωση που η Ελλάδα απορρίψει την νέα πρόταση για 5μηνη παράταση

14:30 -
Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η αντιπρόταση των δανειστών για πιθανή παράταση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας

14:24 -
Πληροφορίες ότι οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την παροχή 5μηνης παράτασης στο ελληνικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση 15-16 δισ. ευρώ

14: 10 -
Schaeuble: Οι κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να τηρούνται - Η Ελλάδα γνωρίζει τα πλεονεκτήματα του ευρώ

13:49
- Κυκλοφορούν μη επιβεβαιωμένες φήμες ότι το Eurogroup βρίσκεται στον αέρα αύριο 27 Ιουνίου αλλά αμέσως διαψεύστηκαν οι φήμες.

13:20 -
Η παράταση του ελληνικού προγράμματος καθώς και η χρηματοδότηση της Ελλάδας συζητήθηκαν στην έκτακτη συνάντηση Τσίπρα,  Merkel και Hollande, σύμφωνα με γαλλικές πηγές.

12:45 -
Τσίπρας προς Merkel, Hollande: Δεν κατανοώ την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

12:41 -
Merkel στο Τσίπρα: Να υπάρξει άμεσα συμφωνία, η Ελλάδα να συμφωνήσει στο Eurogroup

12:30 -
Το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αύριο 27 Ιουνίου ώρα Ελλάδος 18:00 ή 17:00 ώρα Βρυξελλών

12:25 - 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα, Hollande, Merkel

12:04 -
Reuters: Περιθώριο 48 ωρών στον Τσίπρα για συμφωνία – «Αίνιγμα» για την Ευρώπη η στάση του έλληνα πρωθυπουργού

12:01 -
Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Καταληκτική ημερομηνία για την Ελλάδα η Κυριακή 28 Ιουνίου

11:55
- Renzi (Ιταλία): Θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδος, πιστωτών το Σάββατο 27 Ιουνίου στο νέο έκτακτο Eurogroup

11:45 -
Το ελληνικό χρηματιστήριο αντιδρά ψύχραιμα, μετριάζοντας τις μικρές απώλειες που καταγράφει

11:35 -
Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσίπρα, Merkel, Hollande στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης