Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pedica (Ιταλός γερουσιαστής): Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα μέχρι τέλους ώστε να βρεθεί συμφωνία

Pedica (Ιταλός γερουσιαστής): Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα μέχρι τέλους ώστε να βρεθεί συμφωνία
Tι μέλλον μπορεί να έχει η Ευρώπη αν αποκλείουμε μια χώρα που βρίσκεται σε δυσκολία; Δεν ήμασταν εμείς που θέλαμε τις ΗΠΑ της Ευρώπης;
«Η Ιταλία πρέπει να ωθήσει την Γερμανία και το Eurogroup να αναβάλει κάθε αρνητική απόφαση, διότι θα βρεθούμε όλοι σε ουρές μπροστά στα ATM, αν δεν βοηθήσουμε την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες» τονίζει με παρέμβασή του ο ιταλός γερουσιαστής Stefano Pedica στην ιστοσελίδα La Presse.
Ο γερουσιαστής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμμα τάχθηκε ανοικτά υπέρ της υπεράσπισης της Ελλάδας μέχρι τέλους ώστε να βρεθεί συμφωνία διερωτώμενος «τι μέλλον μπορεί να έχει η Ευρώπη αν αποκλείουμε μια χώρα που βρίσκεται σε δυσκολία; Δεν ήμασταν εμείς που θέλαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
Ο ιταλός γερουσιαστή εμφανίζεται επικριτικός στην στάση που τηρεί η γερμανοκεντρική Ευρώπη, με τη γαλλική και αγγλοσαξονική αδιαφορία να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το μέλλον των υπόλοιπων χωρών.
Τέλος διευκρινίζει ότι «ο ιταλός πρωθυπουργός Rentzi επιθυμεί μια Ευρώπη με γέφυρες και όχι με τείχη. Ας ζητήσει, λοιπόν, να τον σεβαστούν και ας προσπαθήσει να επιβάλει την άποψη και τα λόγια του», καταλήγει ο S. Pedica.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης