Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το μεγάλο ντεμαράζ και η κυριαρχία του «ΝΑΙ» έως 75% οδήγησε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση

Το μεγάλο ντεμαράζ και η κυριαρχία του «ΝΑΙ» έως 75% οδήγησε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση
Η κυριαρχία του «ΝΑΙ» έως 75-80%, οδήγησε σε αναδίπλωση την κυβέρνηση που βρίσκεται σε απόλυτο εγκλωβισμό
Εντυπωσιακή αλλαγή στους συσχετισμούς σε σχέση με το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» στην Ευρώπη έχει γίνει το τελευταίο διήμερο, κάτι που αλλάζει και τα σχέδια αλλά και τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.
Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα η διάθεση… αντίδρασης ήταν νωπή, οπότε το «ΟΧΙ» ήταν κυρίαρχο, τουλάχιστον σε ποσοστό έως και 60% έναντι 40% του «ΝΑΙ».
Πλέον, οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις με το κλείσιμο των τραπεζών και τα πλαφόν στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜs έχουν διαφοροποιήσει τους συσχετισμούς σημαντικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το «ΝΑΙ» ανέρχεται πλέον σε ποσοστό 75% έως 80%, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα.
Επίσης, επικράτηση του «Ναι» δείχνουν οι αποδόσεις των στοιχημάτων για το ελληνικό δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής. Οι αποδόσεις υπέρ του «Ναι» είναι εμφανώς χαμηλότερες σε σχέση με όσους ποντάρουν υπέρ του «Οχι» και συγκεκριμένα, η πιθανότητα να υπερψηφιστεί το «Ναι» ανερχόταν χθες το απόγευμα στο 66% και το «Οχι» στο 33%.
Αυτό, αναγκάζει σε ολική αναδίπλωση και την κυβέρνηση που βρίσκεται σε απόλυτο εγκλωβισμό.
Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι ασχέτως με τους… συναισθηματισμούς και τις «κούφιες» αντεγκλήσεις εγχώριας καύσης, πρέπει να βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο. Πρέπει να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και όχι την προσωρινή.
Και η μεγάλη εικόνα λέει ξεκάθαρα χωρίς καμιά αμφιβολία και καμιά αμφισβήτηση ότι η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο πλέον.
Σε όλα όσα εξήγγειλε έπεσε έξω, τίποτα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει, καμιά διαπραγμάτευση δεν πέτυχε το ελάχιστο. Το τελευταίο 5μηνο είναι απόλυτα καταστροφικό για τη χώρα, ενώ και οι υποσχέσεις για συμφωνία, αποδείχτηκαν εντελώς φρούδες.
Έτσι, εύλογα, τώρα που η κυβέρνηση λέει δια στόματος κορυφαίων στελεχών ότι το «ΟΧΙ» δε σημαίνει απαραίτητα και φυγή από το ευρώ, κανείς δεν την πιστεύει.
Το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα είναι σαφές ότι θα σημάνει την έξοδο από το ευρώ, ενώ οι τράπεζες, με… προίκα το «ΟΧΙ», θα ανοίξουν – όταν ανοίξουν με ισχυρό haircut και μάλλον σε δραχμή!
Αυτό δεν είναι κινδυνολογία, είναι δικές μας προβλέψεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ και το «ζύγισμα» όλων των στοιχείων, παρακολουθώντας και την… πολιτεία και την πλήρη ανακολουθία της κυβέρνησης πριν και μετά τις εκλογές.
Όλα αυτά λοιπόν και η κυριαρχία του «ΝΑΙ» οδήγησαν σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, με στόχο (θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι ειλικρινής η διάθεση) να βρεθεί κοινή φόρμουλα και συμφωνία.
Προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο τη συμφωνία και θα εξαντλήσει τα περιθώριά της, καθώς απώτερος στρατηγικός στόχος είναι να χρεοκοπήσει η χώρα, να ελέγξει τις τράπεζες και να κυριαρχήσει μετά σ’ ένα σκηνικό μεγάλης αναταραχής.
Βεβαίως, οι απειλές από τον ESM ότι θα ελέγξει τις τράπεζες, ίσως είναι και ένας λόγος που οδηγεί σε αναδίπλωση την κυβέρνηση, καθώς στόχος ήταν μέσω των τραπεζών να κάνει… κοινωνική πολιτική!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης