Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δριμύ κατηγορώ Massimo d’ Alema στη Merkel: Η παρέμβαση της ήταν άτοπη - Δεν είναι αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα

Δριμύ κατηγορώ Massimo d’ Alema στη Merkel: Η παρέμβαση της ήταν άτοπη -  Δεν είναι αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα
"Χρειάζεται μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, με λογική, με μια πρόταση που να επιτρέψει και στην Ελλάδα να βγει από την διαδικασία αυτή με ψηλά το κεφάλι", είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός 
Δριμεία κριτική στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, για την παρέμβασή της σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του ιδρύματος Foundation for Europen progressive studies, Massimo d’ Alema.
«Η παρέμβαση της Angela Merkel σήμερα το απόγευμα, ήταν άτοπη, για να το πω με διπλωματικό τρόπο.
Δεν είναι αυτό το ευρωπαϊκό πνεύμα, πρέπει να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός πρώην ηγέτης μιλώντας μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση Rai Tre και υπογράμμισε ότι η καγκελάριος «επηρέασε, πιθανότατα, καθοριστικά, το δημοψήφισμα που θα γίνει στην Αθήνα».
«Τα χρόνια αυτά υπήρξε διάθεση τιμωρίας της Ελλάδας.
Πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη ποντάρουν σε πτώση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά με τον τρόπο αυτό παίζουν με την φωτιά», είπε ακόμα και συμπλήρωσε ότι «αν είχε αναδιαρθρωθεί εγκαίρως το δημόσιο χρέος της Αθήνας δεν θα βρισκόμασταν, σίγουρα, σε αυτό το σημείο.
Υπήρξε, όμως, αδικαιολόγητη επιμονή των υποστηρικτών της λιτότητας».
«Επιβλήθηκαν στην Ελλάδα βίαιες περικοπές, με μια θεραπεία που οδήγησε στην κοινωνική απελπισία.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το αποτέλεσμα, η απάντηση στην θεραπεία αυτή των βάρβαρων περικοπών, αλλά κάποιοι επιμένουν σε μια αποτυχημένη γραμμή», τόνισε σε άλλο σημείο.
Τέλος, προειδοποίησε ότι «όλοι κινδυνεύουμε να υπάρξει μια δραματική πολιτική ήττα της Ευρώπης, και είναι αδύνατο να υπολογισθούν οι συνέπειες. Χρειάζεται μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, με λογική, με μια πρόταση που να επιτρέψει και στην Ελλάδα να βγει από την διαδικασία αυτή με ψηλά το κεφάλι.
Αλλά αντ’ αυτού υπάρχουν απαγορεύσεις που μπλοκάρουν την συμφωνία και είναι απαράδεκτο.
Είναι η ήττα της πολιτικής, κάτι που με αφήνει άναυδο».
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, λίγο μετά το άκουσμα της νέας πρότασης και αιτήματος νέου προγράμματος από την ελληνική πλευρά είπε ότι η Γερμανία δεν θα το εξετάσει προτού ο ελληνικός λαός αποφανθεί για τις προτάσεις των θεσμών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης