Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερμανία: Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης - Η επιστολή Τσίπρα δεν συνιστά επίσημο αίτημα για τρίτο δάνειο

Γερμανία: Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης - Η επιστολή Τσίπρα δεν συνιστά επίσημο αίτημα για τρίτο δάνειο
Δεν είναι στην ατζέντα μας ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, M. Jaeger
Την θέση ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωζώνης και ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει προς αυτήν την κατεύθυνση διατύπωσε ο Steffen Seibert, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Seibert, στην πρώτη επίσημη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης μετά το Όχι του δημοψηφίσματος, τόνισε ότι το Βερολίνο σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αναφέροντας πως η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή.
Ωστόσο, ο Seibert υπογράμμισε πως ακόμα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα και ότι για αυτό το λόγο η γερμανική πλευρά περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ερωτηθείς για την παραίτηση του Γ. Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε πως για το Βερολίνο έχουν σημασία οι θέσεις και όχι τα πρόσωπα.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Martin Jaeger υποστήριξε πως όσον αφορά το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους, αυτό δεν είναι στην ατζέντα της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον Jaeger η επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους των θεσμών στις 30 Ιουνίου, δεν συνιστά επίσημο αίτημα για τρίτο πακέτο διάσωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης