Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Ο Τσίπρας έχει λάβει εντολή για λυτρωτική λύση – Στόχος μια συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Ο Τσίπρας έχει λάβει εντολή για  λυτρωτική λύση – Στόχος μια συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση
"Ο χρόνος τελειώνει"
«Ο κ. Τσίπρας έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό και από το συμβούλιο των αρχηγών, να φέρει μια λυτρωτική λύση.
Ανέλαβε δε την ευθύνη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Μάλιστα, μίλησε για συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση.
Όπως είπε, στόχος είναι μια συμφωνία ολοκληρωμένη με όρους, ευθύνες και υποχρεώσεις, που θα δίνει σταθερότητα και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη.
Μια συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, με τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης ,με την αναδιάρθρωση, απομείωση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Τόνισε πως σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
Σημείωσε δε, πως «ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του περνά δραματικές ώρες και δεν μπορεί να πληρώσει άλλο για τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια αυτής της διαπραγμάτευσης με ευθύνη όλων των πλευρών.
Ο χρόνος τελειώνει, υπάρχουν υποχρεώσεις της χώρας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Οποιαδήποτε αποθέματα ρευστότητας έχουν εξαντληθεί και σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα έχουν οδηγήσει τη χώρα και πάλι στο φαύλο κύκλο της ύφεσης».
Χαρακτηριστική ήτα η φράση της «σε αυτή την ύστατη και οριακή στιγμή, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θεωρώ ότι μπορείτε να διαδραματίσετε καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο για να δοθεί στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία.
Για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις εντατικά και παραγωγικά ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των θεσμών.
Για να μη χαθεί άλλος χρόνος, να αφήσουμε πίσω ανεδαφικές εμμονές εντός και εκτός Ελλάδας, με στόχο έναν έντιμο, δίκαιο και προωθητικό συμβιβασμό».
Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, «οι Σοσιαλιστές πρέπει να αγωνιστούν για την έκφραση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κάνει τεράστιες θυσίες τα τελευταία πέντε χρόνια.
Δεν πρέπει να επιτρέψουν να επικρατήσουν ακραία σενάρια με στόχο το grexit.
Μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στις συζητήσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και της Ελλάδας.
Να αποτελέσει κοινή μας δέσμευση μας η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ ως ισότιμο και ενεργό μέλος.
Η προοπτική αυτή συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία, την πολιτισμική ταυτότητα και το γεωπολιτικό συμφέρον της ίδιας της Ευρώπης».
Αποτελεί εγγύηση για τη δημοκρατία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Και κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα αξίζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης