Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Αποκλειστικά σε εσάς κύριε Τσίπρα η τύχη της χώρας - Έχετε εντολή για λύση - Όχι στο Grexit

Γεννηματά: Αποκλειστικά σε εσάς κύριε Τσίπρα η τύχη της χώρας - Έχετε εντολή για λύση - Όχι στο Grexit
Το Eurogroup δεν θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία
Κύριε Τσίπρα η ευθύνη της διαπραγμάτευσης βρίσκεται αποκλειστικά σε εσάς, τη διαπραγματευτική σας ομάδα και την κυβέρνησή σας, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Όπως προειδοποίησε, η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τα διλήμματα είναι δραματικά.
Πρέπει, συνέχισε, να βάλουμε τέλος στο διχασμό, για να προσθέσει πως πρέπει να πούμε όχι στο Grexit, όχι στον διχασμό, όχι στη ρήξη.
Το Eurogroup δεν θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία, πρόσθεσε, για να επαναλάβει, σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση έχει εντολή για λύση.
Την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης την φέρει η κυβέρνηση, επανέλαβε, για να επισημάνει μάλιστα πως για το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ποτέ το δίλημμα εντός ή εκτός ευρώ.
Η θέση της χώρας είναι μέσα στην Ευρώπη, σημείωσε, για να τονίσει μάλιστα πως έγινε δυσκολότερη η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας μετά το δημοψήφισμα.
Το δημοψήφισμα στράφηκε εναντίον του ελληνικού λαού, εξήγησε, για να βάλλει κατά της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της πως οδήγησε τη χώρα σε άμεσο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση έχει εντολή για λύση, τόνισε, για να προσθέσει πως "Κύριε πρωθυπουργέ, η τύχη της χώρας βρίσκεται στα χέρια σας.
Σας δίνουμε την εξουσιοδότηση για λύση εντός Ευρώπης, αλλά δεν δίνουμε ούτε συγχωροχάρτι, ούτε λευκή επιταγή".
Μάλιστα η Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε ανοιχτά πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης