Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Τσίπρας εμφανίζει τον εαυτό του πότε ως «μάρτυρα» και πότε ως «ήρωα»

Γεννηματά: Ο Τσίπρας εμφανίζει τον εαυτό του πότε ως «μάρτυρα» και πότε ως «ήρωα»
«Να κυριαρχήσει ο διάλογος για μία βιώσιμη λύση που θα φέρει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση»
Τον Αλέξη Τσίπρα κατά πρώτο λόγο, αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προ των ευθυνών τους έθεσε η Φώφη Γεννηματά.
 Το δριμύ κατηγορώ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ άρχισε από την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι έκανε λάθη και έφερε τη χώρα μπροστά στην άβυσσο του Grexit.
 «Προκαλεί θλίψη και τεράστια ερωτηματικά γιατί ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την ομολογία του, συνειδητοποίησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, την εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα υποστεί ο λαός και η χώρα από μια επιστροφή στη δραχμή» ανέφερε η Γεννηματά και συμπλήρωσε.
 «Ο πρωθυπουργός αφέθηκε 6 μήνες να είναι έρμαιο ανάμεσα στις εγκληματικές και καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους Υπουργούς και Βουλευτές του.
 Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και εθνικο-λαϊκιστικοί κύκλοι της Ευρώπης πάντα υπάρχουν και εκμεταλλεύονται κάθε φορά τα λάθη, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες των κυβερνήσεων της Ελλάδας.
Δυστυχώς πολύ αργά κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι ο καταστροφικός κ. Βαρουφάκης και οι δραχμολάγνοι Υπουργοί και Βουλευτές του πήγαιναν χέρι-χέρι και σε συμπαιγνία με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό του κ. Σόϊμπλε, με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες έξω από το Ευρώ, έξω από την Ενωμένη Ευρώπη».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, όμως, τον Αλέξη Τσίπρα και για το ύφος που έχει το τελευταίο διάστημα. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αγιογραφήσει τον εαυτό του στη διαπραγμάτευση της Συνόδου Κορυφής.
"Εμφανίζει τον εαυτό του πότε ως «θύμα» και «μάρτυρα» και πότε ως «ήρωα» που έδωσε μια 17ωρη μάχη για την Ελλάδα» αλλά του αναγνώρισε ότι έστω και την τελευταία στιγμή έκανε στροφή.
«Ο κ. Τσίπρας ευτυχώς και για την Ελλάδα και για τον ίδιο, αφού πρώτα βάφτισε το «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ» στο ευρώ και την Ευρώπη, κινήθηκε σωστά και συντεταγμένα την ύστατη και οριακή στιγμή».
Παράλληλα, η Γεννηματά κάλεσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να μην υπεκφεύγουν και να μην προκαλούν. «Ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος ως συγκυβερνήτης, όπως και όλοι οι Υπουργοί και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν να καταλάβουν ότι ο συμβιβασμός, η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα επικυρωθούν από την Ελληνική Βουλή φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γι’ αυτό είναι θέατρο του παραλόγου να καταφεύγουν στην εύκολη, ανέξοδη και παραπλανητική θεωρία ότι δήθεν έπεσαν «θύματα» πραξικοπήματος στις Βρυξέλλες.
Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη και τυχοδιωκτική γιατί ταπεινώνει, ακυρώνει και εκθέτει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που διαπραγματεύτηκε, συμφώνησε και υπέγραψε.
Είναι προκλητική γιατί προσβάλλει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έδωσαν ανοιχτά τη μάχη και συμπαρατάχθηκαν μαζί με τους Έλληνες ως φίλοι και σύμμαχοι για να μείνει η Ελλάδα στις δομές και τους θεσμούς της Ευρωζώνης και της Ενωμένης Ευρώπης. Είναι άστοχη γιατί κατασκευάζει θεωρίες συνομωσίας που είναι παραπλανητικές και διχαστικές σε κρίσιμη περίοδο που πρέπει να κυριαρχήσει ο διάλογος και η συνεννόηση για μια βιώσιμη λύση που θα φέρει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Ο κ. Τσίπρας αφού δηλώνει ως Πρωθυπουργός ότι δεν θέλει «να δραπετεύσει» μετά τη συμφωνία, έχει χρέος να κάνει μια γενναία αυτοκριτική, να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αποφάσεων.
 Να σταματήσει να τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης