Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία - Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές

Τσακαλώτος: Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία - Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές
Τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη θα δοκιμαστεί
Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην ολομέλεια κατά τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα.
Είναι πολύ νωρίς να κριθεί η συμφωνία, τόνισε, για να επισημάνει πως πολλά θα εξαρτηθούν από τις αλλαγές στην Ευρώπη.
Τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη θα δοκιμαστεί, προειδοποίησε ο υπουργός, για να παραδεχθεί πως δεν έχει πλέον τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη.
Με συμμαχίες κατά της λιτότητας θα επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τόνισε.
Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, για να επισημάνει πως πρέπει να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και των φόρων για να αντιστρέψουμε τις αδικίες.
Έχουμε αυξήσει το φόρο αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 30 χιλ. ευρώ και τον φόρο 8% των βουλευτών και έχουμε κάνει προσπάθεια να μοιράσουμε δικαιότερα τα βάρη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να κάνουμε αναδιανομή του εισοδήματος, σημείωσε, για να στείλει μήνυμα πως αν η Αριστερά και η κυβέρνηση δεν χτυπήσουν το παλιό πολιτικό σύστημα, η χώρα δεν θα έχει μέλλον.
Προσπαθήσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμά πράγματα για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, σημείωσε, για να προσθέσει πως "Θέλουμε μία κοινωνία που δουλεύει πολλά χρόνια και πληρώνει φόρους και να έχουμε κατανάλωση".
Η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, επανέλαβε, για να σημειώσει πως το ταμείο που θα είναι στην Ελλάδα πρέπει να είναι επενδυτικό.
Δεν είπαμε ότι είναι μία καλή συμφωνία, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας.
Δεν ξέρω εάν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης