Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο υπουργικό με δυναμική υλοποίησης της συμφωνίας - Ευρύς ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Νέο υπουργικό με δυναμική υλοποίησης της συμφωνίας - Ευρύς ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης
Στο τραπέζι έχει πέσει η άποψη ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί όταν ψηφιστεί και το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας την ερχόμενη εβδομάδα
Πληροφορίες για ευρύ ανασχηματισμό φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού και επαναλαμβάνουν ότι ο στόχος του νέου υπουργικού συμβουλίου θα είναι να δώσει στίγμα ότι μπορεί να υλοποιήσει την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Οι αλλαγές δεν θα επικεντρωθούν μόνο στους διαφωνούντες υπουργούς, αλλά θα λάβουν πιο γενικό χαρακτήρα...
Με τις έως τώρα πληροφορίες δεν έχει αρχίσει ακόμη ο κύκλος τηλεφωνημάτων προς βουλευτές και σε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως στο τραπέζι έχει πέσει η άποψη ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί όταν ψηφιστεί και το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Η πρόταση έχει ένα πλεονέκτημα ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο να αναλάβει όταν θα έχει κλείσει η πολεμική του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στη Βουλή ενώ το μειονέκτημα της πρότασης είναι ότι εμφανίζει το πρωθυπουργό ότι διστάζει να αντικαταστήσει του υπουργούς που αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Αναφορικά με την ονοματολογία φθάνουν πληροφορίες που λένε ότι σημαντικός αριθμός των νέων υπουργών θα είναι καθηγητές πανεπιστημίων οι οποίοι συνδυάζουν την γνώση της υλοποίησης και την ίδια στιγμή είναι πολύ κοντά ιδεολογικά με την κυβέρνηση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης