Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Τσίπρας - Στο επίκεντρο κατάσταση τραπεζών, πλειστηριασμοί

Με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Τσίπρας - Στο επίκεντρο κατάσταση τραπεζών, πλειστηριασμοί
Η συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς αύριο ψηφίζεται το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς και τράπεζες
Με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 22/7 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Η συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς αύριο ψηφίζεται το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς και τράπεζες.
Η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας -που συζητείται αύριο, Τετάρτη στη Βουλή- είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, όπως ανέφερεν ήδη κυβερνητικοί κύκλοι.
Οι ίδιοι κύκλοι, αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, σημειώνουν τα εξής:
- Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016.
- Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
- Η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο.
- Μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ή κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.
Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης